Elin och Siska gillar Bokhora. Mycket. Dessutom har vi haft glädjen att ha ett seminarium på Textival i våras tillsammans med dom då vi pratade om bokbloggandet. Ett epokgörande seminarium kan man definitivt säga!Vi blir glada över att det finns lika intellektuella och bokälskande och fräcka kvinnor som vi, och därför passar vi på att låta Jessica Björkäng från Bokhora svara på våra oerhört kniviga intellektuella frågor.
1. Vilken är den bästa bok du har läst?
Tror faktiskt jag måste säga Illusionisten av John Fowles
2. Vilken är den bästa skivan du vet?
Det här är nästan svårare. Men Violator av Depeche Mode är galet perfekt, likaså Little Earthquakes av Tori Amos.
3. Vilken är den bästa filmen du vet?
Enklare: Bladerunner!!!
4. Vilken är din värsta läsupplevelse?
En bok som kom som bilaga i Glamour som inte var värt pappret den var tryckt på. Minns inte titeln tyvärr.
5. Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
Jag vore Neuromancer av William Gibson såklart
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Så svarar en kvinna av idag.
Speciellt i storstäderna.
Böcker på engelska för svenska språket är ju inte hippt längre.
Och moderna författare som ingen människa kommer ihåg om 20 år.
Men det är livet bland ungdomen idag men man ska inte glömma bort dom gamla och bra klassikerna för det..
Både Illusionisten och Neuromancer är översatta till svenska. Men det kanske är svenska författare du syftar på?
Både Fowles och Gibson verkar ju stanna kvar som populära författare, Neuromancer har redan över 20 år på nacken och är en av grundbultarna i genren cyber-punk. En modern klassiker skulle jag säga. Illusionisten kom 1966 och kan väl räknas som en av den senare hälften av 1900-talets klassiker.
Jag tycker att Jessica svarar som en beläst kvinna med koll på samtiden.
Jag håller med Siska. Jag tycker att tjejerna på Bokhora gör en enorm insats för att öka läslusten och läsglädjen hos Sveriges befolkning och varje gång jag läser deras blogg så blir jag imponerad över den enorma bredd de har i sitt läsande och tipsande. Jag tycker Jessica svarar som ett yttersrt intelligent och insatt bokläsare.
Nej, usch och fy för samtiden och moderna författare! Söderberg och Strindberg var minsann varken samtida eller moderna på sin tid. Omstridda var de inte heller - alla litteraturkritiker var fullkomligt överens om att de båda herrarna skrev god litteratur som skulle leva vidare.
Jag håller med! Vem behöver de där engelska författarna? Vem behöver Shakespeare, Austen, Brontë-systrarna eller Waugh när vi har giganter som Verner von Heidenstam? Den John Fowles till exempel! Visst, han är rankad som nummer 30 bland de 50 bästa brittiska författarna efter 1945 men vad vet The Times egentligen om litteratur?
Och kom nu inte och säg sedan att man skulle kunna läsa och uppskatta BÅDE klassiker och modern litteratur! Vilket trams!
(Observera att detta inlägg är ett exempel på ironi. Det är tydligen mycket populärt bland dagens ungdom, efter vad jag har hört.)
Skicka en kommentar