fredag 2 juli 2010

Magikervecka: Anna-Karin Jakobsson


Anna-Karin Jakobsson är inte bara Harry Potter-entusiast och filmquiz-expert, hon är även bibliotekarie. Dessutom kan hon imponerande mycket om Ben Affleck. Nu är det inte Ben Affleck hon skriver om på vår blogg idag (en annan gång, kanske) utan hon har gett oss magiska och intellektuella svar på våra frågor.

1. Vilken är den bästa bok om magiker du vet?
Eftersom jag läst de sju böckerna om Harry Potter fler gånger än jag vill erkänna måste jag ju välja en av dem. Min favorit är nog den fjärde, ”Harry Potter och den flammande bägaren”, när det kommer två andra magiska skolor till Hogwarts för en stor tävling. Detta passar mig som ju även är en sportnörd och gillar tävlingsmomentet.

2. Vilken är den bästa låten om magiker du vet?
”Magiskt men tragiskt” av Håkan Hellström är ju en riktig favorit med de fina textraderna: "Alla drömmer om fåglar även du även jag, plötsligt hamnar man väl under en spårvagn, för Vasastan är som Chinatown." Magiskt bra!

3. Vilken är den bästa filmen om magiker du vet?
”Stardust” av Matthew Vaughn som kom 2007 är en riktigt rolig film där vi t.ex. får träffa både elaka häxor och en fallande stjärna.

4. Vilken den sämsta boken om magiker du har läst?
Jag började läsa del 1 i P.C. Casts serie House of night, ”Vampyrens märke” men insåg väldigt snabbt att den boken enbart kommit till som ett resultat av den stora vampyrtrenden som Stephenie Meyer startade med sin Twilight-serie. Trist, banalt och väldigt omagiskt.

5. Om magi var en bok, vilken bok skulle det då vara?
Alexandra Potters ”Me and Mr Darcy” handlar om en kvinna som under en resa i Jane Austens gamla hemtrakter stöter på ingen mindre än bokkaraktären Mr Darcy himself, och det blir ju inte så mycket mer magiskt än så! Det som kunde bli konstigt och töntigt blir faktiskt riktigt underhållande.

Inga kommentarer: