måndag 30 mars 2009

Elin tipsar i vanlig ordning om trist och stillsam musik


Jag har världens tristaste musiksmak, det vet ni ju alla som har läst våra veckotips. Ibland tänker jag att jag borde lyssna lite mer på sånt här eller detta men det går ju inte, jag blir ju bara skitarg på att det är så jäkla dåligt och låt mig inte börja diskutera kvinnosynen i videorna. Man blir ju lite TRÖTT på att alla brudar ska spela på sex hela tiden. Eller, jag blir det i alla fall. Ni kanske tycker att det är fantastiskt.

Nä, det går inte så bra för mig att börja lyssna på lättsammare och dansantare musik, och nu har jag upptäckt singer/songwritertjejen Emily Jane White . Henne kan man inte beskylla för att spela på sex, och det är ju härligt befriande. Siska är bäst i världen på att rekommendera musik till mig, och hon gav mig den här skivan och sa Detta kommer du gilla för det är så där sprött och förfärligt. Självklart hade Siska rätt, eftersom hon är så smart och fantastisk. Dark undercoat heter Emily Jane Whites debutskiva och det är den enda skiva som jag har lyssnat på den sista månaden. Detta är helt min grej, det är dystert och vemodigt, stillsamt och skört. Det är gitarrplock och dramatiskt pianokomp. Det är sorgsna och känsliga texter. Mina favoriter är Dagger och Dark Undercoat .


Emily Jane White är väl kanske inget för dig som gillar snus, ishockey och metal – men om du är som jag och gillar melankoli, böcker och Star Trek är detta skivan du ska gå och låna med en gång. Star Trek har förresten inget alls med den här skivan att göra, jag har bara längtat efter att få länka till det där klippet i månader.

På lördag blir det återigen festligheter på Högsbo bibliotek. Vi laddar inför påsken med en deckardag. Det blir tävlingar! Påskgodis! Deckare högt och lågt! Och dina favoritbibliotekarier är på plats! Kom!

3 kommentarer:

Country Girl sa...

Tusen tack för ett underbart musiktips!
//f d Göteborgare

ewa sa...

Hej!
Har ni köpt Emeliy Jane White cd från USA? Om man googlar så får man bara en träff o det är er...
Tack för en kul blogg!
/ewa wahlgren, Jönköpings bibliotek

Elin sa...

Halloj!
Vi köper skivorna från Ginza. Kul att ni gillar bloggen och tipset!
/Elin