tisdag 20 april 2010

Elin och Siska gillar Vetenskapsfestivalen

Idag börjar Vetenskapsfestivalen i Göteborg, då staden fylls av en massa intressanta och spännande föreläsningar och andra aktiviteter. Härligt! Man kan lyssna på föredrag om lycka, bygga en fladdermusholk och gå på modevisning. Och tusen andra saker. Här finns programmet, som Anna Forsgren är ansvarig för.Vem är du?
Anna Forsgren och jag jobbar för Vetenskapsfestivalen
Vilken bok läser du just nu?
Just nu läser jag mest i festivalprogrammet , annars läser jag mycket skönlitteratur, har just avslutat Boktjuven som jag tyckte mycket om.
Vilken är det bästa vetenskapliga boken du har läst?
Makten över klimatet av Christian Azar, för att den beskriver klimatfrågan på ett spännande sätt med historisk insikt och ger en balanserad bild av spelet mellan forskning och politiska styrmedel. Han inviger förresten Vetenskapsfestivalen idag kl. 12 i Nordstan.
Vilken är den sämsta vetenskapliga boken du har läst?
Den har jag inte läst än :)
Var läser du helst?
Jag läser överallt och har lätt för att bli uppslukad av en bok oavsett var jag befinner mig,, men kanske allra helst på ett tåg.
Om du skulle ta med dig en vetenskapsman till en öde ö, vem skulle det då vara?
Ojdå, måste det vara en man? Hoppas du menar forskare :) Jag skulle vilja ta med mig någon spännande filosof för att prata om livet med, till exempel Bengt Brülde eller mina barns faster som är idéhistoriker Rebecka Lettevall.
Om vetenskapen skulle vara en bok, vilken bok skulle den då vara?
Det var en spännande fråga. Kanske ett korrekturexemplar av en bok, eftersom vetenskapen bygger på hypoteser som gäller till dess motsatsen är bevisad....

Fotot på Anna har vi lånat från Vetenskapsfestivalens hemsida.

2 kommentarer:

Bokemma sa...

Roligt och lite annorlunda inlägg. Inte visste jag (förrän nu) att det fanns en vetenskapsfestival!

Anonym sa...

Välkommen att ta del av programmet. Vi har flera nyinsatta programinslag pga vulkanaskan. Bland annat premiär i vår Science Lounge på Stadsmuseet onsdag den 21 april. Då kommer geologen Lennart Björklund att prata om vulkaner tillsammans med Eva Krutmeijer. Det blir också mat, mingel och musik.
För mer information, kolla in festivalens hemsida
www.goteborg.com/vetenskapsfestivalen