torsdag 8 april 2010

Litterära samtal med Elin och Siska 47

Idag kör vi andligt tema på våra jättespännande litterära samtal.Siska verkar ganska nöjd med att ha läst Carlos Castanedas Samtalen med don Juan.Elin har läst Sektbarn av Charlotte Essén

2 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Jag har läste delar av den, särskilt biten om Jehovas vittnen eftersom jag växte upp i en sådan familj.
Anekdot: När boken diskuterades på Hjälpkällan, en hemsida för ex-JV var det någon (själv ex-jv) som menade att hon som berättade om sin Jv-uppväxt svamlade bl a för att hon inte fick dricka julmust under julen (eftersom Jv inte firar jul). Han själv drack nämligen must under julen. Men jag kommer ihåg diskussionen inom familjen om hur folk ibland smygfirade julen genom att äta julskinka och dricka must (och hur dåligt detta var). Så om man berättar om sin uppväxt inom Jv kanske man inte ens blir trodd av före detta jv. Hur man vänder sig är det alltid någon som kan sparka en i röven ;)

Boktradition sa...

Minns jag rätt så tror jag man kom fram till att Castaneda's påstådda möte med yaqui-indianer och shamanismen var påhittade. Jag tyckte om boken när jag läste den och den är fortfarande intressant, men den bör nog inte läsas som doktorsavhandling om man är intresserad av ämnet :)