onsdag 12 augusti 2009

Elin och Siska bästa way out west-band: torsdag

Det är ju så många fantastiska saker som händer framöver. Kulturkalset (man kan se Europe, GRATIS!), VÄrsta boken (man kan få böcker, GRATIS! Om man är 13-20...) och så är det ju Way out west. Eftersom Elin och Siska är två barmhärtiga samariter har vi offrat oss och lyssnat igenom en hel del av årets musik-akter. Därför denna vecka: tre listor!!! En för varje dag på Way out west.
Idag blir det tre grupper du borde se på torsdagen, och om du inte vill hasa dig ut från din lugna vrå kan du låna skivor med dom på bibblan.

El perro del mar i Annedalskyrkan
Det här tror jag kommer bli spelningen man kommer komma ihåg i säkert... Tja, fyra år?
Den nya skivan är otroligt stämningsfull och El perro del mars röst är kanske inte alltid perfekt men alltid känslofylld. Dessutom, i en kyrka. Kommer bli tokfett änna!

Vad är det då för speciellt med det här? Ganska vanlig amerikansk hc/punk. Ganska svängigt. Ganska häftigt. Det är just det! Typiskt exempel på ganska ordinär men bra och svängig punk.

Blitzen Trapper på Pustervik

Jag är övertygad om att detta kommer bli en asfräck spelning. Blitzen Trapper spelar någon sorts experimentell contryfolkrock, som är ... eh... experimentell och spännande. Man måste älska en grupp som gör en låt som heter Sci-fi Kid. Så är det.

1 kommentar:

charliemurray sa...

Tack för Blitzen Tapper! Lyssnade igenom deras album Wild Mountain Nation som lät som en korsning mellan the Band och de ostädade reggae-country-punkarna the Mekons.
Om jag får komma med någon rekommendation till WoW-besökarna blir det Wilco och Arctic Monkeys - bättre kan det inte bli just nu. Jo, det skulle vara om pop-garage-glam-skottarna the Fratellis dök upp oannonserat...
Kolla in poporkestern the Morning Benders, förresten. Att bryta fyrtakten med vals (Back and Again) vinner alltid mitt hjärta.
Ska jag till WoW? Nä. I'm strictly old school: de e mörka, trånga, ölsunkiga lokaler som gäller. Trots att jag borde veta bättre.