tisdag 23 mars 2010

5 grymma serieveckan-grejer

Den här veckan är Göteborg helt klart staden att befinna sig i. Både Serievecka och Textival. Kan det bli bättre? Naturligtvis inte! Men hur ska vi nu hinna med allt det fantastiska som händer? Det blir svårt. Till er hjälp har ni våra listor där vi helt subjektivt har valt ut fem favoriter. Idag blir det fem favoriter på Serieveckan. Och HÄR hittar du hela programmet!

Filmvisningar
Tisdag 23/3 kl 16 , onsdag 24/3 18, torsdag 25/3 kl 16 på Frölunda Kulturhus


Om man gillar håriga män, barndomsskildringar och demoner så har man veckans underhållning fixad på Frölunda Kulturhus. En film om häftiga superhjältar, en film om en tjej som flyr från Iran och en film om en stor röd demon som kämpar mot ondskan. Allt man behöver under en vecka alltså. Hur bra som helst. /Elin

Inferno & Mara x 2 Torsdag 25/3 kl. 18 på Stadsbiblioteket

Fabian Göranssons seriebearbetning av Strindbergs Inferno, Lina Neidestams snuskfolkdiktning Maran och Karl Johnssons fantastykattserie Mara från Ulthar är kanske det roligaste i serieväg som hänt på ett bra tag. Jag tänker definitivt lyssna och glo när dessa tre genier berättar om sina skapelser.

/Siska

Superhjälte eller cynisk romantiker. Paneldiskussion.
Fredag 26/3 kl 17 Stadsbiblioteket


Ni har läst alla hennes bra tips på fantastiska serier här på bloggen. Nu kan ni se henne LIVE!! Lycka! Siska deltar i en paneldebatt tillsammans med serietecknarna Karl Johnson, Mim Sörensson och Gunnar Krantz. dom ska prata om spännande saker som inspiration och dessutom tipsa om böcker. Fint!/Elin


Biller & Ernstsen Lördag 27/3 kl. 15 på Stadsbiblioteket

Malin Billers underbara och sorgliga barndomsskildring Om någon vrålar i skogen var värsta hiten. Den fint tecknade och självbiografiska serien om ett barns liv med en alkoholiserad förälder skriver alla på näsan som hävdar att serier bara är P.S.-buskis.

/Siska


Robert Crumb - filmvisning Söndag 28/3 kl. 11:30 på Stadsbiblioteket

Robert Crumb alltså, äcklig gubbe eller sjukt bra serietecknare? Eller både och? Förhoppningsvis får man lite bättre pejl på gubben om man ser dokumentären på söndag.

/Siska


Inga kommentarer: