tisdag 29 juni 2010

De bästa magikerna

Denna veckan har vi magikervecka. Magiker kan ha hatt, vara utan hatt, ha skägg, vara utan skägg, ha slängkappa, vara utan slängkappa. kort sagt kan de se ut lite hur som helst. Men vilka är de bästa magikerna?

De bästa magikerna

Häxor
Vem älskar inte häxor? Jo barn! Kommer ni ihåg Häxorna av Roald Dahl? Häxorna där har konferens (bara det är läskigt!) där de diskuterar hur man bäst har ihjäl barn. Jag läste Häxorna med andan i halsen. Roald Dahls böcker klarar helt klart en omläsning i vuxen ålder. Det är läskigt, roligt och läskigt igen. Här kan ni höra Roald Dahl berätta hur du känner igen en riktig häxa (och du får se en som spelar en riktig trollkarl i slutet av klippet).

Nekromantiker
Hu! Väcka upp de döda är ju den läskigaste formen av magi! I Perumovs serie om en mörk fantasyvärld befolkad av osympatiska typer, tjuvaktiga typer och läskiga typer från andra dimensioner. I Perumovs första bok Diamantsvärdet och träsvärdet börjar eländet. Här hoppar det inte runt några glada barder, istället är det regnigt och eländigt och så småningom får läsaren träffa på den läskigaste magiformen, nekromantiken.


Exorcister
Tänk så bra det är med excorister. Om du hade blivit besatt av en demon eller av djävulen, visst skulle du vilja att det kom en exorcist och hjälpte dig lite. Hur kul är det egentligen att vara besatt av djävulen? Det kan man se i filmen Exorcisten. Verkar mest jobbigt tycker jag.Trollkarlar
Ja, men alla gillar väl trollkarlar? I alla fall dom snälla trollkarlarna? Har man riktig tur har dom långt skägg och en trollkarlsstav. Dom säger magiska formler! Och kan trolla! Tänk om man hade fått gå på Hogwarts istället för på Stenungsskolan, så som Harry Potter får göra i böckerna av J.K. Rowling. Jag tror att det hade varit mycket roligare. Man hade fått lära sig att trolla! Göra magiska drycker! Säga trollformler! Tänk så mycket roligare än att traggla tysk grammatik.

Har vi missat några bra magiker? Eller finns det några riktigt dåliga magiker?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud var väl inte den bäste att trolla?!, men Jesus gjorde väl ett och annat bra trick! Så, ni glömde kanske bibeln.

Nicke sa...

Terry Pratchet hade ju en tämligen misslyckad magiker som utexaminerats från Magikerskolan med bara en besvärjelse.