måndag 28 juni 2010

Håll i hatten för nu blir det pinsamma bekännelser!Jag är väldigt svag för göra slutskivor. Förutom om jag faktiskt har gjort slut. När jag var 17 och min första kärlek gav mig korgen satt jag i min garderob, grät och lyssnade på Iron maiden en helg. Iron maiden är inte göra slut-musik. Till saken! Årets bästa göra slut-skiva är nog Oskar Linnros Vilja bli (som du såklart kan låna på biblioteket!).

När vi nu ändå är inne på pinsamma bekännelser kan jag även erkänna att jag är extremt svag för Orup. Jag tycker liksom att det är BRA. Och Oskar Linnros är väldigt Orup, när Orup är lite melankolisk men samtidigt poppig. Samtidigt är det inte en tröttsam nostalgitripp utan det är liksom essensen av Orup i ny och samtida förpackning. Det här är en sån där sommarskiva som kräver hemåtvandrande på natten. Gärna i en storstad. Gärna med olycka och ensamhet i bröstet. Gärna med lite dans kvar i fötterna.

Top 3 bästa

1. Ack, Sundbyberg
Förortsromantik! Och jättedansant! Den utlimata blandningen mellan Sakta vi går genom stan och Botkyrka stylee
Ack, Sundbyberg. Jag blev full och gick runt med stilett för din skull

2. Från och med du
Det var det här med göra slut-låtar. Hemsk göra slut-text med glad musik. Bästa kombon!
Sista textraden får mig att bli alldeles blöt i ögonen.

3. Din mamma
Att hälsa till exets mamma. Ont i bröstet! Och visst påminner refrängen liiite om Sockholm med Orup?

2 kommentarer:

Bokemma sa...

Ooohh jag lyssnar bara på Linnros just nu! Min favoritlåt idag är 25.

Siska sa...

Åh men den är också jättebra! Jag gillar att han inte hyllar ungdomen på det där fjantiga sättet som alla gör hela tiden utan berättar att det faktiskt kan vara helt värdo att vara ung.