torsdag 18 februari 2010

Björksätra bibliotek gästbloggar


Vi fortsätter såklart att tipsa om andra biblioteksbloggar. Idag har turen kommit till Björksätra bibliotek som ligger utanför Sandviken. Dom har varit så superschyssta att dom har både presenterat sig själva, skickat med en tjusig bild och berättat om sin bokfrukost! Kolla in deras blogg Den sköna bloggen


Björksätra bibliotek


Lite kort om oss: Jag och Ann-Marie Öhlin jobbar på Björksätra bibliotek (mindre bibbla en liten bit utanför Sandviken) som är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Vår största besöksgrupp är barn och unga. Det tycker vi är trevligt, jobbigt, mysigt, högljutt och tålamodskrävande - men oftast superkul! Vi är ganska barnsliga och tycker om att spela teater (fast vissa ungar tycker att vi suger!). Vi gillar också att prata om böcker, åka skidor (Ann-Marie är värsta Vasaloppsåkaren), äta mat och promenera bort den (Eva).

På bifogad bild är Ann-Marie till vänster (den blonda) och jag till höger...

Varma hälsningar
/Eva Norrbelius Coleman(Den sköna bloggen)En bok till frukost. Kan det vara något för våra morgontrötta tonåringar på högstadieskolan bredvid?

Sagt och gjort. Vi bjöd in intresserade till "Book & Breakfast":

Varm choklad, fralla, juice, frukt.

Och spänning, dramatik, romantik, sorgliga och (nästan) sanna historier!

Ni som tror att inga fjortonåringar frivilligt kommer till skolan nästan en halvtimme tidigare än vanligt har FEL, FEL, FEL. Ett tiotal hugade killar och tjejer anmälde sitt intresse (fatta att vi t.o.m. fick säga nej till vissa eftersom vi hade satt 10 st.som gräns!), och trotsade kyla och snöstormar för att komma till bibblan!

I kandelaberljusets sken, tuggandes och sörplandes på varm choklad, avhandlades och diskuterades Snabba cash, Djävulens märke, Bara inte du, Ett nytt liv på köpet, Shoo Len med flera.

Inte en bok låg kvar olånad efteråt.

God morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Books, Breakfast, Light, Librarians och
8: or.
Wonderful!

lena k e (som i går träffade högstadiets skolbibliotekarier i Gävle)