måndag 14 juni 2010

En zombiefylld besvikelse

Under postapokalypsveckan (pust) tipsade Karl från Drömmarnas berg om Carrie Ryans bok The forest of hands & teeth. Ungdomsbok om postzombieapokalypsen måste ju vara bra tänkte jag, speciellt med en så bra titel!

Mary växer upp i en by med åkrar, hus, kyrka och små familjer. Runt byn sträcker sig ett långt och högt stängsel, kontrollerat av The guardians, och utanför stängslet ligger The forest of hands and teeth där The unconsecrated, zombisarna, huserar. Så har det varit i generationer. Mary längtar ut och bort till det där havet som kanske finns men hon är inte riktigt säker. Efter att Marys mamma dör hamnar hon hos det hemlighetsfulla systerskapet.

Själva storyn och förutsättningarna är ju så bra! Det som tynger ner berättelsen är det ständiga tjatet om äktenskap, det är gifta sig hit och fria dit. Det är den eviga kärleken och kärlek mot alla odds. Snark. Det hade kunnat bli så spännande! Det är ju fortfarande spännande men även lite tjatigt. Jag vill ha mer hemligheter och konspirationer! Allt som allt, actionpackad men tjatig historia som påminner en hel del om The village

2 kommentarer:

Loka Kanarp sa...

Sjukt bra titel i alla fall!

Sara BE sa...

Åh, vad tråkigt att den inte var bra! Köpte den härom veckan... Ska jag byta bort den?