onsdag 30 juni 2010

Magikervecka: Pål Eggert

Gud, så vi längtar efter att få läsa Pål Eggerts nya roman De döda fruktar födelsen. Vi längtar kanske mer efter att den ska komma ut än vad Pål gör. Snart kommer den! Fram tills får ni gjlädja er med att Pål har svarat på våra magiska (och intellektuella!) frågor!


1. Vilken är den bästa bok om magiker du vet?
"Original sins" av Delano, om magikern John Constantine.

2. Vilken är den bästa låten om magiker du vet?

Dubbel-CDn "Gothic Kabbalah" av Therion är nog det mest magiska jag kan komma på. Thomas Karlsson som grundade den mörkmagiska föreningen Dragon Rouge är dessutom textförfattare. Mer magiskt än så kan det nog inte bli.

3. Vilken är den bästa filmen om magiker du vet?
Twin Peaks: Fire walk with me. Flera av personerna ser jag som magiker som inte bara rabblar besvärjelser utan också blivit en del av ett magiskt sammanhang.

4. Vilken den sämsta boken om magiker du har läst?
Kommer inte ihåg vad romanen heter, men den var lite som om världskrigen utkämpats med magi i en fantasyvärld. Man använde druidiska leylinekrafter när man sköt med träkäppar i skyttegravar och sådant där trams. Totalt omagisk.

5. Om magi var en bok, vilken bok skulle det då vara?
"Fågeln som vrider upp världen" av Haruki Murakami. Sammanhangen är inte logiska på ett realistiskt sätt utan mer associativa där gränserna mellan yttre och inre, nu och då, dröm och verklighet löses upp. Personerna försöker känna sig fram i en värld med obekanta, magiska lagar.

1 kommentar:

Sundin sa...

Tjoho, vilket trevlig inlägg!
Kan bara hålla med om Original sins, den är såå otroligt bra!
Nämnda Murakamibok ligger på läshyllan, en tjock rackare som kommer att svalka varma sommardagar.