måndag 18 maj 2009

Tjejtjejiga tjejer, relationstrassel och en massa kärleksstrunt. SAMT jättemycket reklam.

Äh, idag tänker jag tipsa om en bok som inte handlar om barn som far illa, någon som har ångest eller en sorgsen man med skägg. Himmel! Nu kan allt hända! Jag har läst en chicklitbok. Jo, det är sant! Jag är inte alls så där dyster och svår som jag försöker framställa mig.

Jag har läst Den jag ville ha av Shelia O’Flanagan. Alltså, när man förklarar vad en chicklitbok handlar om så låter det ju som värsta fåniga tramset. Den här boken handlar om en extremt framgångsrik tjej som har blivit sviken av sin bästa vän som nu ska gifta sig med hennes första kärlek och nu tror hon att hon aldrig mer kan bli kär och sen blir hon kär. Och så shoppar hon en hel del, visar sig vara smartast och kompetentast i världen och alla killar vill ha henne. För hon är ju extremt tjusig också. Ja, det är väl ungefär vad boken handlar om.

Om man struntar i att förlaget försöker sälja in den här boken som någon sorts djuplodande bok om kvinnlig vänskap och att hitta meningen med livet och att leva i nuet så har man här en stunds schysst avkoppling. Det är ingen stor och svår litteratur, men hallå, det behöver ju inte all litteratur vara. Hur pinsamt det än må vara så tycker jag det här är bra. Och underhållande. OCH jag refererade till den här boken när jag och Lina satt och pratade om relationer. GUD, det betyder nog att jag håller på att bli en sån där tjej som gillar skor, handväskor, tycker att Håkan i Färjan är läcker och ser ut så här. Hemska hemska hemska tanke.

Alla som är lika fotbollsintresserade som jag och Siska ser självkart fram mot Vårderbyt på torsdag mellan Blåvitt och GAIS. På bloggen blir det tokmycket fotboll den här veckan med intellektuella frågor till supportrar, supporterklubbssnubbar OCH SPELARE! Helt crazy!


Jag och Siska ska dessutom starta en ny oerhört spännande grej på bloggen – Du är vad du läser. Detta innebär att vi i sann Anna Skipper-anda kommer hem till er, kollar in er bokhylla, dissar och hissar era böcker och ger en personlighetsanalys utifrån er boksmak. Vilken oerhört fantastisk idé! Gud, vi är så roliga och smarta! Om du vill veta vem du är, bli offentligt hånad och få träffa oss IRL så maila oss på elinochsiska(a)gmail.com och anmäl dig.

2 kommentarer:

Andy sa...

Jag vet inte om jag vågar.

Anonym sa...

Jag skulle kunna tänka mig att ni får hissa och dissa mina bokhyllor.

Pål