torsdag 7 maj 2009

Litterära samtal med Elin och Siska 11

Elin och Siska ger er en fascinerande och lite skrämmande inblick i deras barndomar och avslöjar vilken som var deras favoritfaktabok när dom var barn.

Siska förberedde sig på de flesta katastrofer som kan ske genom att läsa Överlevnadshandboken av John Wiseman. Iförd foliehatt!

Elin var inte mycket roligare hon och ägnade stor del av barndomen åt att läsa Matskolan av Anna-Britt Agnsäter och lärde sig att steka ägg.

Vi är hemskt nyfikna på vilka som var era favoritfaktaböcker när ni var små och om ni var lika seriösa som Elin och Siska!

6 kommentarer:

Åsa Storck sa...

Hej!
Min favorit-faktabok som barn var rätt ruskig: en mastodontbok som hette "Brottets krönika" om märkliga kriminalfall under 100 år eller nåt sånt. Fanns i bokhyllan hos min mormor och morfar. Jag läste och rös och fick slå igen boken ibland för att det var så otäckt...
Gillar er blogg!
/Åsa Storck

Högsbo och Hisingens bibliotek sa...

Vad härligt att du också hade en lite märklig favorit! Barn är så härligt morbida.
Tack för berömmet!

Anonym sa...

Min favoritbok var lite åt samma håll som Åsas. Den fanns hos en granne och hette Läkarboken eller nå´t sån´t. Stor och tjock. Den hade bilder på alla möjliga sjukdomsyttringar. Bölder, cancer, för korta människor, för långa, barn som var bara åtta år men såg ut som åttio. / KB

Emma sa...

Jag hade två favoriter.

1) En stor bok om Europas fåglar. Jag gillade särskilt korsnäbben. När jag gick på tandundersökning ville jag härma den. Tandläkaren tyckte att jag bet lite snett.

2) "glad konst!" med många lustiga, fina och roliga bilder. Jag hittade den precis i bibl.hyllan. Nostalgi! Kan ha bidragit till att jag läste konstvetenskap efter gymnasiet.

Sara sa...

En bok om drottning Silvia. Var mycket fascinerad av den. Kommer fortfarande ihåg när jag insåg att drottningar och prinsessor faktiskt kunde ha byxor på sig. Vet inte om hetsläsandet (bläddrandet) av den boken har bidragit till att jag idag är rätt trött på kungahuset.

Misan sa...

Mina favoriter var också morbida. Svenska Kriminalfall...eller vad den hette... med bl.a. läskiga bilder av koffertar som fiskats upp ur havet utanför Gåsö. Jag rös av bilder ur Kulknappen där man fick se Karl den tolftes skalle med kulhålet. Dinosaurier fanns det däremot mycket lite av, men jag fick en med en helsidebild av en T-rex. Texten kunde jag inte läsa.