fredag 16 oktober 2009

Elektroniskt svängig musik intar biblioteket

På lördag spelar Alison på vårt eminenta Afternoon tea. Dom bjuder på 80-talssvängig synthig pop och har flera gånger frågat hur mycket man får röja på en biblioteksspelning. Hur mycket som helst, är naturligtvis svaret! Här kan ni lära er mer om detta intellektuella band, för dom har nämligen varit snälla nor att svar på våra intellektuella frågor:

Magnus svarar så här:

1. Vilken är den bästa bok som du har läst?
Casino Royale av Ian Fleming. Alltså, när James Bond nästan började gråta i sista kapitlet då gjorde jag det också… Å andra sidan var jag bara 15 år.

2. Vilken är den bästa skivan som du vet?
Sons And Fascination - Sister Feelings Call med Simpel Minds. Det kommer aldrig att göras bättre musik än så.

3. Vilken är den bästa filmen som du vet?
Flykten från New York. När jag är arg vill vara Snake Plissken, när jag är glad räcker det bra med Kurt Russell.

4. Vilken är den sämsta boken du har läst?
Fallskärmar och kyssar av Erica Jong. Jag spenderade halva tiden i lumpen med all lusläsa sånt tanttrams!

5. Om Alison var en bok, vilken bok skulle Alison då vara?
Decorative Arts 80s från Taschen.

Karin svarar så här:

1. Vilken är den bästa bok som du har läst?
Jag är en god Högsboit som vill ge tips för alla. Så jag svarar med tre böcker, min barnfavorit, min ungdomsfavorit och min vuxenfavorit. Återkommer med pensionärsfavorit när jag vet.

Som barn: "Jag hatar pussar" av Tomi Ungerer. Jag gillade kramar, men avskydde pussar och trodde väl då och då att jag var en katt, så katten i boken är min första litterära hjälte. Älskar omslaget.


Som ungdom: "Joey" av Michael Morpurgo. Jag gillade hästar. Läste mycket om hästar. Ville så gärna ha en häst. Joey är en jättehemsk bok om en stackars häst som heter just Joey. Jag grät floder. Men oj vad jag älskade den. Måste också få tipsa om Susan Coopers fem böcker i serien "The Dark is Rising". Lånade dem på Högsbo bibliotek och sträckläste. Fantastisk fantasy för ungdomar som danar fina, litteraturälskande medborgare.
Vuxen: Jag älskar alla Arne Dahls böcker. Och Jo Nesbo. Och "Undantaget" av Christian Jungersen är fruktansvärd och fruktansvärt bra bok. Och Idioten av Fjodor Dostojevskij är jätterolig. Och Denise Mina är skottsk och strålande. Ja, här är jag lite splittrad inser jag, men det finns ju så fantastiskt många bra böcker att välja mellan.


2. Vilken är den bästa skivan som du vet?
Har i många år hoppats på att aldrig behöva få den frågan. Det är ju otroligt svårt för mig att svara på. Så jag svarar på mitt sätt i stället (förvisso lånat av Maddy): Come on girl, do you belive in love? 'Cause I've got something to tell you about it, and it goes something lilke this":
Viktigaste plattorna som barn (0-11 år): Like a Virgin av Madonna och Let's Dance av David Bowie. (Första albumet jag fick var Välkommen till folkhemmet av Magnus Uggla på kassettband. Man kan säga att det inte har präglat mig).
Som ungdom: (11-19 år): Violator av Depeche Mode, Pop! av Erasure, allt med Eurythmics.
Som vuxen: Hounds of Love med Kate Bush. Det album som definitivt påverkat den musik jag gör själv mest. En komlett skiva med världens underbaraste Kate. Vill gärna bli adopterad av henne och springa runt i lika fina konstiga kläder som hon.

3. Vilken är den bästa filmen som du vet?
Dött lopp mellan Livet är underbart, Allt om min mamma, Birdcage och Sagan om ringen-triologin.

4. Vilken är den sämsta boken du har läst?
Händelser vid vatten av Kerstin Ekman. Den skrämde livet ur mig efter runt hundra sidor så jag var tvungen att sluta läsa. Vilket är dåligt, tycker jag. Det är onödigt att ta i så, Kerstin. Faktiskt.
5. Om Alison var en bok, vilken bok skulle Alison då vara?
En dubbelutgåva (två i en) i glittrigaste glitteromslag av Gentlekvinnor av Klas Östergren och Vogue Make Up av Juliet Cohen.

1 kommentar:

Katrin sa...

Kate Bush är ju fantastik! Ett musikaliskt väsen. I love her! Ser fram mot spelningen.