måndag 12 oktober 2009

Rule Britannia, Britannia rule the world

På lördag går Elin & Siskas fantastiska Afternoon Tea av stapeln med festligheter som livemusik, rostat bröd, skivspelande och boktipsande. För att ni ska komma i bästa Afternoon tea stämningen ger vi här en oumbärlig lista på det bästa brittiska du kan tänka dig.

Tre bra låtar om England

London Calling – The Clash
Alla gillar The Clash. Alla gillar London calling. Till och med jag får lust att ta på mig ett par slitna blåjeans och en jeansjacka och vara politisk och tuff när jag hör London calling.
London, can you wait – Gene
Jag har tipsat er om Gene förrut, och nu gör jag det igen. Gene = ett fantastiskt indieband, Mark Rossiter = fin sångröst och Olympian = kanske en av de bästa indiepopskivorna från 90-talet. Under Genes storhetstid så tjatades det mycket om att de lät som The Smiths. Vad är det för fel på det?
A new England - Billy Bragg
Nej den här låten handlar ju faktiskt inte om England men om man lyssnar på Billy Braggs dialekt och den socialrealistiska texten kan man riktigt känna lukten av frityr, te och gammal fuktig ull. Det är väl egentligen lite orättvist att en av Braggs mest opolitiska låtar är den jag gillar mest men det spelar liksom ingen roll. När han sjunger
I loved the words you wrote to me, but that was bloody yesterday ryser jag i alla fall.

Två bra filmer om England


Bridget Jones dagbok
Om man nu av någon anledning inte kan stå för att man älskar romantiska komedier med Hugh Grant i en av rollerna, så kan man stolt slå sig för bröstet när det gäller Bridget Jones dagbok. Här får man nämligen fina referenser till brittisk finkultur (Jane Austen), så man kan känna sig jätteintellektuell när man ser filmen. Hurra! Plus att man får skratta eftersom den är rolig, gråta lite när det är sorglig kärlek och se Hugh Grant.

Sweet sixteen
Känner du dig lite för glad idag och vill komma ner på jorden med lite skotsk socialrealism? Då är det här filmen för dig! Ken Loach gör ju i princip alltid fantastiska filmer och skildringen av Liam som är 15 år och bor i en förort till Glasgow. Han försöker på mindre ärliga sätt få ihop tillräckligt med pengar för att köpa en husvagn till sig och sin mamma så dom ska ha någonstans att ta vägen när hon kommer ut från fängelset. Låter det deprimerande? Det blir betydligt värre. En riktig Elin-film!

1 kommentar:

charliemurray sa...

Wot can I say? Tops! Super! Absolutely my packet of crisps.