torsdag 29 oktober 2009

Hemskt intellektuella skräcksvar från Myling Media

Myling är ett nystartat förlag som vi är hemskt nyfikna på, dom är nämligen specialiserade på skräck och serier, bästa kombon! I slutet av september kom Siluetter ut som enligt insatta ska vara en samling skräckserier portträtterande: Krigsvålnader, dödslekar, vridna kärlekshistorier, underjordiska hemskheter och mycket mer. Låter ju helt klart oumbärligt och kommer definitivt köpas in till våra bibliotek. Dessutom, vi gillar ju, förutom skräck, när folk svarar på våra frågor och det har Myling haft den goda smaken att göra.

1. Vilken är den bästa skräckboken du har läst?
Många klassiker, men favoriten är nog ändå Fjärilen från Tibet av CJ Håkansson, hopplös svart, med en udd som annars saknas i Sverige.

2. Vilken är den bästa skräcklåten du har hört?
Om det handlar om ren skräck, att bygga upp en kuslig stämning så skulle jag nog välja nånting av Abruptum eller av Vond. Men att välja ut just DEN låten blir svårt.

3. Vilken är den bästa skräckfilmen du har sett?
Svårt att toppa The Shining, men Hellraiser och The Exorcist hamnar nog där uppe på toppen med.

4. Vilken är den sämsta skräckboken du har läst?
Jag fick Twilight i näven innan jag visste vad det var, och tjejen i butiken påstod att det var "skräck". Sämsta skiten jag nog läst. (Jag avslutade den inte.)

5. Vilken bokkaraktär är mest skräck?
Håkan från John Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in efter hans förvandling. En kall, förvriden odöd människokropp med erektion som är ute efter barn! Där rös jag!

Skulle även vilja slå ett slag för skräckserier där vi har den japanska Uzumaki av Junji Ito och vår alldeles egen svenska skräckmästare Lars Krantz som har debuterat med sin bok Dödvatten.

2 kommentarer:

Pål Eggert sa...

CJ Håkansson har inte bare udd; han har ett helt jävla bredsvärd.

Pål Eggert sa...

...och det är kul att ni är Göteborgsbaserade. Den här stan behöver lite mer skräckkultur, något som får de goa gubbarna att känna lite ångest. Er seriebok verkar intressant, måste kolla upp den.