onsdag 17 juni 2009

5 otroligt intellektuella frågor - idag med Depressive Art

Egentligen är det kanske lite sent att blogga om Depressive Art eftersom dom har bestämt sig för att sluta göra musik ihop. I fredags gjorde dom sin sista spelning i Borås. Nu var det kanske inte det häftigaste dom gjorde den dagen, eftersom dom också var med i samma radioprogram som Elin och gjorde banbrytande radio med henne ( om ni ska lyssna på det får ni hoppa fram si så där 13 minuter om ni inte vill lyssna på vilket väder det var förra helgen). DET är kanske det viktigaste dom har gjort i sin karriär. Samma dag släppte dom även ny EP som man kan ladda ner helt gratis här. Elin är väldigt förtjust i låten Shine Through. Lyssna på den! På deras hemsida kan ni också läsa lite mer om vad dom har för nya projekt på gång. Men nu vill alla veta hur intellektuella dessa män är, som inte alls verkar så deprimerade som bandnamnet gör gällande.

Klas Bolin sjunger och är så här intellektuell:

1. Vilken är den bästa bok du har läst?

Brave New World, av Aldous Huxley.Läser dock väldigt sällan böcker. Men just denna minns jag väl. Riktigt bra science fiction, som kom långt före sin tid.
2. Vilken är den bästa skivan du vet?
Teenage Head, med The Flamin' Groovies. Denna skivan är bra rätt igenom! Bananskivan med Velvet Underground har sina stunder den oxå. Annars gillar jag tidiga Kiss väldigt mkt. Alltid lika svårt. Är dessutom mkt för att spana in tidig musik (gärna sent 60-tal), och samlingar. Nuggets boxarna är helt grymma.
3. Vilken är den bästa filmen du vet?
Walk the line, tror jag?? Ser förmodligen 3-4 filmer i veckan... minst, så det blir en hel del. Mestadels gillar jag thrillers ala Morgan Freeman. Science fiction med stor budget är oxå trevligt, dyrt ska det va. T ex Lost är riktigt, riktigt bra tycker jag.
4. Vilken är din värsta läsupplevelse?
First Blood, Rambo-boken:-) Egentligen en helt meningslös bok att läsa, hahahaha.
5. Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
Förmodligen ett rock-lexikon:-)
Christian Haglund spelar bas och är så här intellektuell:

1. Vilken är den bästa bok du har läst?
Paul Austers ”New York trilogin”. Jag älskar mixen av postmodernism, detektivstory, skruvligheter a la David Lynch och mörk humor. Kan läsa boken om och om igen och hela tiden tolka den på olika sätt beroende på vart jag själv befinner mig i livet.
2. Vilken är den bästa skivan du vet?
Svårt val, oftast är det en fråga om humör för min del. Kanske skulle jag ändå välja (efter att jag valt bort favoriter såsom Woven Hand och Queen) The Moody Blues ”Days of Future Passed”. Skivan innehåller bland annat låtarna ”Nights in White Satin” och ”Tuesday Afternoon”. Två ohyggligt vackra låtar som alltid för mig känns tidlösa och hopplöst vemodigt vackra.
3. Vilken är den bästa filmen du vet?
Kanske inte den bästa, men för mig den viktigaste – David Cronenbergs sciencefictionthriller ”eXistenZ” från 1999. Det var den som fick mig filmintresserad på allvar. Handlingen är fascinerande, fotot är läckert, stämningsfullmusik av Howard Shore och med en klockren rollbesättning i form av Willem Dafo, Jennifer Jason Leigh, Jude Law och Ian Holm. Har sett ”eXistenZ” ungefär 30 gånger och jag hittar hela tiden nya detaljer i den.
4. Vilken är din värsta läsupplevelse?
Om jag märker att en bok inte är bra brukar jag avsluta den relativt snabbt. Kan i ärlighetens namn dock inte minnas vilken bok det var sist som jag inte tyckte om. Läser rätt sällan och när jag gör det blir det mest klassiker eller böcker-du-måste-ha-läst-innan-du-dör.
5. Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
Jag skulle i så fall vara Fredrik Lindströms ”Vad gör alla superokända människor varje dag”. Underhållande och med en stor igenkännlighet i många dråpliga situationer. Precis som jag, he he.

1 kommentar:

charliemurray sa...

Klas Bolin är rysligt intellektuell. Glädjer mig att fler uppskattar Flamin' Groovies - detta lilla irrbloss av positiv råhet i det pre-punkiga sjuttiotal som grävde ner sig stadiumrock, konstrock och jazzrock. "Yesterday's Numbers" är den bästa Stoneslåten Jagger-Richards aldrig skrev.
Och Velvets bananplatta? Alla som hörde den bildade så småningom band.
Sant eller falskt?