lördag 6 juni 2009

Du är vad du läser, med Michael!

Vi fortsätter att göra vår medmänskliga plikt, nämligen att kuska land och rike runt och uppfostra folk när det gäller deras läsning. Idag har turen kommit till Michael Öhrnberg som på ett föredömligt sätt bloggat om oss här (han bloggar annars också, här).

Bokhyllan analyseras
Bokhyllan Billy i ekfaner

Böcker bibliotekariens motsvarighet till Anna Skipper skulle slänga
Complete idiot's guide: poetry slam av Marc Kelly Smith & Joe Kraynak
(nej, jag vet inte varför bilden vrider sig varje gång jag publicerar den)

Böcker bibliotekariens motsvarighet till Anna Skipper skulle spara
The Buddha of Suburbia av Hanif Kureshi
En hög med musikböcker

Boken som får bibliotekariens motsvarighet till Anna Skipper att sätta spirulinadrinken i halsen
The Klingon dictionary

Bibliotekariens motsvarighet till Anna Skippers analys
Bokhyllan är ett mycket klassiskt val som fortfarande står sig trots viss överexponering i svenska hem. En tidlös och klassisk bokhylla som framförallt är praktisk.
Över till böckerna. Här slås man över att det inte finns en enda riktigt dålig bok! En viss rensning måste ha genomförts. Det är beatnicks, häftiga amerikanska män, politisk teori, häftiga musikböcker och creddig lyrik. Michael, det är inget fel med att läsa något från pockettoppen!

Dock surar bibliotekariern över boken om Poetry slam, om man är, vilket boken förutsätter, en poetry slam-nybörjare ska man inte börja! Det blir bara pinsamt! Man måste prata med jobbig röst!

Science fiction gillar vi på biblioteket och när det dessutom är Star trek är det en viss person som blir extra glad, tummen upp! ÄR det inte dessutom ett väldigt snyggt omslag? Det tycker vi.

Sen värmer det ett bibliotekariehjärta när någon har så mycket böcker om musik. Det är för få som har förstått det fantastiska med musikböcker, Michael har den goda smaken att vara en av föregångarna. Både tufft och intellektuellt!

Bibliotekariens motsvarighet till Anna Skipper ordinerar

Tracys hämnd av Sidney Sheldon
Michael behöver lite smaskig kiosklitteratur. Vad är då bättre än Travcys hämnd av smaskspecialisten Sheldon? Det är juvelstölder, mördare, saxar, obehagliga sexscener och fantastiskt!

The white boy suffle av Paul Beatty
Michael verkar gilla lyrik, musik och bra böcker. White boy suffle är allt i ett! Och kanske världens bästa bok. Den borde alla med god smak läsa. OCh alla andra, för att få god smak.Våtmarker av Charlotte Roche
Mycket provocerande män som är ganska gamla (eller döda) återfinns i bokhyllan. Vad passar då bättre än en extremt provocerande bok av en ung och TYSK kvinna?
Vad tycker du att Michael borde läsa?

3 kommentarer:

michael sa...

Jag håller med. The White Boy Shuffle är en mycket bra bok, kanske inte en av de allra bästa dock

anna-stina sa...

Jag tycker ni har gjort en komplett analys och ordination!

Mammatilltre sa...

Utan att ha närmare inblick i min kusins bokhyllas innehåll tycker jag mig skönja att det skulle rymmas en och annan deckare av exempelvis Peter Robinson och/eller Kjell Eriksson och det torde även finnas plats för Joanne Harris i form av min återkommande sommarbok "En Smak av Vin".

Med läslust,

Carin