lördag 13 juni 2009

Du är vad du läser - idag med familjen Derne

Nu är det dags att hjälpa några förtappade själar till rätta i böckernas värld. Du är vad du läsaer ångar vidare på sitt segertåg genom Sverige. Idag stannar vi till hos Jonas och Vilhelm Derne. Jonas är pappaledig och gillar musik, sport och film. Och böcker! I familjen finns även en mamma som heter Karin, som jag för övrigt pratade Morrissey med i radion häromdagen. Mycket spännande!

Professionell bedömning av bokhyllan

I familjen Dernes hem finns två Billy-bokhyllor proppfyllda med böcker. Det finns även flera korgar fyllda med pocketböcker, mycker snyggt och praktiskt men kanske lite synd att man inte kan se alla böcker. Jonas visar tjänstviligt upp hur man har organiserat bokhyllan och ber om lite råd om hur man ska tänka när man strukturerar sin boksamling. Pluspoäng för detta! I bokhyllorna hittar man allt från skolböcker, Gustaf Fröding och Leonard Nimoys I am Spock (!!!!). Tonvikten ligger dock på deckare, Karin och Jonas verkar ha köpt alla deckare om har kommit ut i pocket de senaste åren. Till bibliotekariens stora fötjuning finns en stor hög med Jo Nesbös deckare, vilken gjorde bibliotekarien så glad att hon utbrast i glädjetjut.

Även Vilhelm har en liten hörna med böcker, men varför är dom högst upp? Sätt dom längst ner vettja så han kan bita i dom och bläddra i dom!

Fantasy verkar också vara något av en favoritgenre för Karin och Jonas, men vad gör Neil Strauss förskräckliga bok Spelet hos denna rara familj? Släng, säger jag! Släng! Ingen ska läsa denna fruktanvärda bok om hur man blir framgångsrik bland kvinnor. Eller framgångrik bland kvinnor, det är nog bara riktigt korkade tjejer man får om man följer dom knepen, så SLÄNG!!! Jonas föröker försvara innehavet av denna bok med att Karin har köpt den och att den är oläst, vilket den faktiskt verkar vara. Låt den fortsätta vara det!

Lite oroande och ganska förvånande tyckte bibliotekarien det var att hitta Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus i bokhyllan. Nu måste man ju bara tänka på smarta och intellektuella saker när man träffar Karin och Jonas och undvika alla tankar på snusk och osedligheter. Jobbigt för en stackars bibliotekarie!


Bibliotekarien gillade
Bibliotekarien blev förvånad av

Bibliotekarien gillade inte, släng!
Familjen Derne rekommenderas att läsa:Jonas rekommenderas att läsa något annat än deckare från pockettoppen och pröva en deckare från TYSKLAND. Jonas gillar synth, och synthare brukar ju gilla det mesta som är tyskt. Gisa Klönnes Dolt under isen borde därför passa bra.

Karin rekommenderas att skita i Spelet av Strauss och strunta i löjliga raggningsknep för töntiga killar och istället läsa en glassig chick-lit bok där tjejer väljer vilka dom vill ligga med. Sex and the city av Candace Bushnell


Vilhelm rekkomenderas att läsa en vädigt söt och fin bok av Anna Clara Tidholm - Alla får åka med. Den har allt - girsar, nallar, tomtar och lastbilar.


VAD SKULLE DU REKOMMENDERA FAMILJEN DERNE ATT LÄSA?

8 kommentarer:

Sara sa...

I min mening är The Game en synnerligen underhållande och skrämmande skildring av en obehaglig nörd-subkultur. Klart läsvärd, tycker jag! (om inte annat för att man lära känna sin fiende...)

Håller med om Candace. Har inte läst SATC-boken själv, men jag har hört många som säger att den är den sämsta av hennes böcker... Vill i stället rekommendera härliga Trading Up - en Customs of the Country för 2000-talet!

Anonym sa...

Släng Spelet men behåll Fantasy-böckerna? Va??
Det är ju som att vid en klädhusesyn säga: "Ni måste slänga den vita basebollkepsen, men behåll gärna gothskinnrocken, nätbrynjan och lajvar-troll-vandringsstaven!"

Högsbo och Hisingens bibliotek sa...

Anonym: det är nog precis vad vi skulle säga vid en klädhusesyn.

Anonym sa...

Det förklarar ett och annat...

Anonym sa...

Mamma Karin tycker rekommendationerna var väldigt fina. Blev speciellt nyfiken på Alla får åka med.

Eftersom jag sett alla SATC-avsnitt tre eller fyra gånger plus filmen ett antal gånger ska jag faktiskt testa att läsa Trading Up. Fast just nu läser jag Sommardöd av Mons Kallentoft. I alla fall alldeles snart, inom fem minuter. Gonatt!

/Karin

lilldjuret sa...

ÅÅååh! Ni måste läsa Spelet, den är inte riktigt som man tror.
http://lilldjuret.blogspot.com/2008/07/spelet-neil-strauss.html
Jag tyckte den var vansinnigt spännande.

Elin sa...

Jag läste början av Spelet och sen tröttnade jag! Borde jag ha fortsatt?

lilldjuret sa...

O ja! Är man det minsta intresserad av psykologi och föreställningen om manligt/kvinnligt så är detta intressant.