torsdag 11 juni 2009

Litterära samtal med Elin och Siska 16

Denna vekca handlar veckans litterära samtal om böckerna vi aldrig tänker läsa.

Siska tänker aldrig läsa Äldreomsorgen i Övre Kågedalen av Nikanor Teratologen

Elin tänker aldrig läsa Pesten av Albert Camus

Vilka böcker tänker du aldrig läsa och varför?

12 kommentarer:

Unknown sa...

Underbart! Jag önskar att jag hade bestämt mig för att aldrig läsa Albert Camus Främlingen för den upplevelsen hade jag gärna varit utan.

Anna-Stina sa...

Jag tänker aldrig läsa något av Dan Brown.

Nu känner jag att detta var helt okontroversiellt...

Tobias, bibliotekarie sa...

Pesten är varken tråkig eller inaktuell. En spännande och bra bok om något som är väldigt aktuellt - nämligen att inte låta sig förföras av totalitära makter och tankegångar.

Robert sa...

Du gör rätt i att aldrig läsa Äldreomsorgen. Till och med när jag var 18 och trodde mig vara "avant garde" tyckte jag att den var tämligen värdelös. Som skriven av en förläst 14-åring. Å andra sidan, är det några andra än förlästa 14-åringar som hyllar den? En mångfaldigt mer läsvärd bok i samma genre är Martin Amis "Pengar", även om den säkert också är för mycket för vissa. Tyvärr har ni den ju inte på er bibbla!

Maria sa...

Jaha,så intressant.

Elin sa...

Hm, måste jag alltså läsa Pesten för att se om du har rätt, Tobias?/Elin

Anonym sa...

Nä men Äldreomsorgen i Övre Kågedalen är ju bra, inte för att den är provocerande utan för att den är rolig. Det tyckte i alla fall jag när jag läste den för snart tio år sedan.

Pesten minns jag inget av. Till min förfäran blev jag Camus-killen i nåt sånt där värdelöst Facebooktest men jag har alltid hållit på Sartre mot Camus.

/Pretto-Erik

Anonym sa...

Jag är i chock efter Camus-kommentaren, Elin.
Et tu Brute?

marcus sa...

nä, det är klart. varför skulle en bibliotekarie i högsbo slösa några timmar av sin extremt händelserika tillvaro på att läsa en sådan gammal rackare? men visst. vill man inte veta så vill man väl inte det. men om man nu just vill ge sig på nobelpristagare så känns det väl kanske som att det har funnits tveksammare - och långt mycket tråkigare - val till det priset än den gode abbe.

Elin sa...

Den här bibliotekarien på Högsbo bibliotek har kanske inte världens mest händelserika tillvaro, men är inte så bra på att läsa svåra och intellektuella böcker. Jag HAR läst Främlingen av Camus. Jag har även läst Existentialismen är en humanism av Sartre. Bara för att skryta lite./ Elin

Sara sa...

Jag tänker aldrig läsa Barnaboken av Anna Wahlgren för jag tycker hon är det läskigaste som finns.

Anna Gustafsson Chen sa...

Jag tänker aldrig läsa något mer av Paolo Coelho. Läste några kapitel i Alkemisten, men sedan gav jag upp.