tisdag 2 juni 2009

I love Europe

Europaparlamentsval på söndag! Och förtidsröstning i full gång på era bibliotek! Kära bloggläsare, gör er medborgerliga plikt! För få er att känna er som sanna européer så listar vi här tre bra saker och två dåliga saker med Europa. Eller inte Europa, musik som har med Europa att göra blir det!

3 bra saker med musik som har med Europa att göra

Skivan Trans-Europe express av Kraftwerk.
Jag gillar Kraftwerk betydligt mer i teorin än i praktiken. Jag vet inte, det är lite väl tråkigt att lyssna på tycker jag, fast så får man väl inte skriva antar jag. Men Trans-Europe express måste vara med på ett Europalista. Inte bara för skivnamnets skull, att låten Europe endless är med och att den fantastiskt bra låten Showroom dummies (som är ännu bättre i den tyska versionen för så heter den Schaufensterpuppen vilken är en fantastisk låttitel).

Låten Europe is our playground med Suede
Ja, detta behöver man väl inte motivera med mer än att det är en lysande låt och att Brett Anderson sjunger. Och Europa omnämns. Också bra!

Eurodisco
Det bästa med eurodisco är att man kan dansa väldigt svängigt till det, man blir pinsamt nog lite glad av att lyssna på det och att det finns så här snygga videos.

2 dåliga saker med musik som har med Europa att göra

Eurodisco
Det värsta med eurodisco är att det är en genre som inspirerar till sånt här.

Europe
Herregud så många skoldiscon som man inte har fått dansa till den här låten på. Hemska minnen! Och många andra saker är hemska – håret och kläderna. Elin hade en Europeaffisch! På väggen! Hemma! Hemskt!

VILKA ÄR DINA EUROPEISKA FAVORITER?

1 kommentar:

charliemurray sa...

Ahh... Suede. Med en sån brygga mellan brittiska öarna och kontinenten behövs ingen tågtunnel.
Innan Roxy Music blev ett dansband gjorde de låten "A Song For Europe" - att utläsas ungefär: "Ett bidrag till Eurvisionsschlagerfestivalen". En härligt franskpompös galenskap. Ligger på albumet "Stranded".
Och vinnaren är... "Safe European Home" med the Clash! Den e bäst. Fyra bleka, blåögda små rudeboys möter verkligheten på Jamaica. Borta bra, men hemma bäst? Ligger på "Give 'em Enough Rope".