fredag 19 juni 2009

Gästblogg med present! Ni får en skiva!

Vi har ju varit hemma hos Michael och analyserat hans bokhylla, nu har vi även fått honom att gästblogga, trots att han hatar det! Dessutom får ni, kära läsare, en skiva som ni kan ladda ner, alldeles lagligt! Men först får ni läsa Michaels svar på våra 5 otroligt intellektuella frågor:

1. Vilken är den bästa bok du har läst?
Det står nog mellan American Psycho av Bret Easton Ellis & The Dice Man av Luke Rhinehart

2. Vilken är den bästa skivan du vet?
Omöjligt att svara på egentligen men just idag svarar jag Endtroducing av DJ Shadow eller Om Det Inte Händer Nåt Innan Imorgon Så Kommer Jag av David Sandström

3. Vilken är den bästa filmen du vet?
Reservoir Dogs är iaf utan tvekan topp 3

4. Vilken är din värsta läsupplevelse?
Såna har jag varit med om allt för många, men en av de mest plågsamma är Angela's Ashes av Frank McCourt

5. Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
Jag önskar nog att det vore en mix av Nick Hornbys High Fidelity och Douglas Couplands Microserfs, men i verkligheten är det säkert mer som Fans av Fredrik Strage

Jag hatar att gästblogga! Så, nu fick jag det ur systemet på en gång. Inte för att jag inte tycker att det är smickrande och roligt att få en förfrågan efter ett bidrag för det tycker jag verkligen att det är. Det handlar nog mer om prestationsångesten gällande att komma fram med något roligt, smart och lagom coolt på något sätt. När det gäller mig så vet jag att många väntar sig texter gällande obskyra hiphop akter från Kanada, Japan eller liknande. Och nu när det gäller en text till Göteborgs coolaste och bästa bibliotek (jo, jag fjäskar) så går min hjärna på högvarv och försöker komma på vad för litteratur jag ska skriva om.
Ska jag tipsa om favoriten Chuck Klosterman? Kanske jag borde visa min intellektuella sida och diskutera alla dessa böcker om marxism och litteratur som jag har tagit mig igenom under åren?


Ska jag kanske vara lite nördig och prata Marvel Zombies eller göra en analys av Neil Gaimans klassiska serie Sandman? Eller borde jag göra det enkelt för mig och göra en recension av någon ny schysst musik-biografi?
Annars kanske film är en bra grej att skriva om? Man vill ju gärna framstå som en kille som onekligen vet vilka filmer som är de rätta att se och vilka Hollywood blockbusters som man bara borde fnysa åt. Att diskutera senaste dokumentären om Mike Tyson känns ju som rätt sak att göra just nu. Eller varför inte redan nu börja analysera Quentin Tarantinos kommande film Inglourious Basterds?

Sen är ju faktiskt mode något man skulle kunna skriva ett par rader om. Prata om tuffa streetmärken som LRG, The Hundreds, Futura Laboratories eller varför inte göra en heltext för att hylla Adidas underbara limiterade version av serien Gazelle? Jag menar, den har ju trots allt bara gjorts i 495 exemplar överhuvudtaget. Det borde ju vara en trendig grej att få ner i text.
Eller....kanske borde jag erkänna att jag egentligen inte vet någonting om nåt av det här egentligen? Att jag är lika ytlig och okunnig som alla andra? Nej, det kan jag ju inte göra. Det skulle ju rasera min bild av mig själv som han den killen som kan så mycket.
Så vad blir då lösningen? Jag gör helt enkelt det jag gör bäst och ger er helt enkelt en mixskiva som ni kan ladda ner och lyssna på. En skiva med nya sköna låtar som i alla fall kommer värma mig lite i sommar ifall solen inte vill vara med och leka. I dessa tider av prat om FRA och pirater hit och dit så vill jag också tillägga att alla låtar på skivan faktiskt är lagliga att ladda ner på nätet så jag bryter inte mot någon lag nu. Tur va?
Här kan ni ladda ner skivan som jag helt enkelt har bestämt att kalla beats, breaks & big smiles vol 4 - the library EP

2 kommentarer:

Kjello sa...

Tack Mike! Att strunta i att blogga en massa crap och istället uttrycka sig med en mixtape... visste jag kunde lita på dig!

charliemurray sa...

Hornbys High Fidelity: hístorien om mitt liv... Låt mig va en annan bok. Snälla någon.