måndag 29 juni 2009

Underbara elektriska sommarfåglar

I det fina sommarvädret vill man gärna ta in naturen genom både ögon och öron. Vad passar bättre då än en riktigt bra skiva som kombinerar bra musik med fågelkvitter? Antagligen ingenting. Så, därför tycker jag att ni ska lyssna på Ström: pausfågel remix.

Radioprogrammet Ström går på P2 och är ett radioprogram om elektronisk musik.

Förutom att sända radio gör dom finfina plattor där olika elektroniska artister (nja, alltså artisterna är inte elektroniska, dom gör elektronisk musik) remixar olika grejer. I dagarna kom det en skiva där svenska elektrokändisar remixat sina värsta hatlåtar. På Pausfågel remix är det såklart pausfåglar (varje vecka mellan 1963-1993 fick en fågel gästa Sveriges radio, kolla den fina sidan här) som på ett ypperligt sätt får hoppa in som vokalister i fina och lagom pretentiösa låtar. Det här är inte svårt eller svårlyssnat, det är vackert, smart och bra!

Om du efter att ha lyssnat på den här skivan inte har fått nog av fåglar tycker jag att du ska kolla in Sveriges ornitologiska förening där du bland annat kan få se fina bilder på en skedand och få tips på bra fågelbloggar, och så kan ni lyssna på ett otroligt intressant inslag om den fantastiskt charmiga fågeln Grönsiska här, dessutom en låt med POVEL RAMEL om denna underbara skönsångare, här har ni det.

Skivan fanns när jag började skriva detta att låna på biblan men nu verkar den dessvärre ha blivit gallrad, men vilken tur ni har som kan lyssna på den på Spotify!

Inga kommentarer: