måndag 25 januari 2010

Tre unga författare i radion.

Om ni missade när jag var och pratade böcker i radion så gör det inget. Ni kan ju lyssna nu i efterhand! Hur många gånger ni vill! Här kommer en liten länk

Böckerna jag pratade om var dessa

Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter
Under 20 år, från 1938 till 1958, får vi följa fem syskon i en liten by utanför Sandviken. Det är elände, kärlek, mer elände, barnafödande, elände, självvald ensamhet, elände, ensamhet och ett närgånget porträtt av både glesbygd, människor och ett gammalt Sverige.


Halva liv av Mats Strandberg
Jessica är på utsidan en lyckad ung kvinna, hon syns i media är bra på sitt jobb (sex- och relationsrådgivare) och har en tjusig och lyckad karl. Under ytan är det totalt kaos. Efter att ha blivit lämnad av pojkvännen Jakob flera år tidigare försöker Jessika fortfarande komma över sveket. När hennes farmor dör flyr hon storstaden. I farmoderns hus väntar en bok där hon skrivit ner sitt liv. Och det är inte alls som Jessika har trott. Farmodern berättar om sitt liv i 1950-talets Stockholm och det är superintressant!!!! Både smaskigt, ömsint och spännande. Kan knappast bli bättre.

Flickvännen av Karolina Ramqvist
Karin är ensam kvar i sitt hus som hon fått av pojkvännen. Han är ute på ett jobb, eller egentligen är han ute och begår ett värdetransportslån. Under några dagar går Karin runt i sitt hus, bleker tänderna, joggar, festar med de andra flickvännerna i gänget. Samtidigt berättas det hur hon träffade sin pojkvän och framförallt, varför hon väljer att vara tillsammans med en tungt kriminell man.

1 kommentar:

Sara BE sa...

Du har en så mysig radioröst, Siska. Jag köper ALLT du säger.