lördag 26 september 2009

Bibliotekarier kan allt, speciellt om häftig musik

Anna Jonsson är inte bara bibliotekarie. Hon gillar också zombiefilmer, är från Lappland och är med i eminenta teatergruppen Teater Kaiserin, där hon har bandet The Kaiserins. Om sitt band skriver Anna "Vi har lite roliga låtar och låtsas att vi kan spela musik och driver lite med bandattityder och genrer." - Ah, det låter skitspännande, och att vara spännande faller sig ju naturigt för oss bibiotekarier. Här ger Anna er Höstens musikhändelser!

Först och främst: Roxette återförenas! Ja alltså detta kan ju bli hur spännande som helst. Och det kan också bli platt fall. Per Gessle klarar jag inte av men man kan liksom glömma bort hans delaktighet lite, han tar inte så stor plats i denna duo tack och lov. OM de inser att vi inte vill höra Roxette a la 2009 utan Roxette som om det vore 1986 kan det bli mycket intressant.

Juliette Lewis släpper nytt med skivan Terra Incognita, nu utan bandet The Licks som hon sparkade. Det nya bandet skulle heta Juliette and the New Romantics men vad som hände med det vet jag ej. Skivan släpps bara under Juliette Lewis namn. Kanske lika bra? Hur som helst så tror jag att det kommer att fortsätta komma mycket gott ur den kvinnan. Intressant skådis OCH bra rockstjärna.

Ytterligare en intressant återförening: The Cranberries drar ut på turné och nya låtar blir det också. Ojoj detta är så himla mycket 90-tal för mig. Är mindre spänd inför denna återförening och tror kanske inte lika mycket på den, men är likväl väldigt nyfiken på vad det kan medföra.

Alltså döm mig inte nu, men allas vår Tommy Nilsson spelar bland annat i Borås. Tommy åh Tommy med den fantastiska rösten och sin långa närvaro. En gång var jag på fest hemma hos Tommy. Planterade en skiva av min pojkväns ”bandprojekt” Thomas Nilsson, som låter så mycket Ledin och Tommy som det bara går. Tänkte att han skulle tro det var något som han själv hade slängt ihop… Vi hörde dock aldrig något om det. Kontakta mig om du läser detta Tommy och behöver lite inspiration.

Sen spelar även White Lies på Berns i Stockholm. Jag gillar verkligen White Lies och önskar att de ville spela här i Göteborg istället. Under tiden får jag lyssna och digga här hemma…

1 kommentar:

Lise Blomqvist sa...

Fånig kommentar om Roxette;
Per Gessle betydde nästan allt i den
gruppen; musik, arrangemang, etc etc.
Marie Fredriksson sjunger underbart.
Hon är behållningen.
Men varför underkredda Gessle? Det är
han som skapar grejen.