torsdag 10 september 2009

Höstens häftigaste och hetaste musikgrejer, om man frågar Emma.

Five Finger Foreheads är ett skitfräck och hemskt rockigt band som du inte får missa. Emma Henriksson är en av tjejerna i bandet och hon vägleder er här i vad du inte får missa rockhösten 2009.

1.Christer Fuglesang åker ut i rymden för andra gången (han är där i skrivande stund). Med sig i sin mp3 spelare har han bland annat göteborgsbandet The Movements! Deras nya spacerock skiva är en tema skiva helt tillägnad Fuglesang. Stort på så många olika nivåer och dessutom en riktigt bra platta, släppfest för skivan "For sardines space is no problem" fredagen den 11 september, Majvallen, Göteborg.

2.Pierced Arrows, tidigare Dead moon, är vid det här laget klassiska och dessutom ett av de bästa garagerockbanden någonsin. 10 september spelar de på Henriksberg i Göteborg, men de besöker även Malmö och Stockholm. Medlemmarna börjar närma sig 60 strecket och klår fortfarande de flesta när de kommer till rock n roll.

3.Cirkusen Pete Doherty kommer återigen till Sverige, men den här gången med anledning av sitt soloalbum "Grace/ Wasteland". 4 december besöker han Stockholm och 5 december Malmö. Media älskar att fokusera på Dohertys privatliv och glömmer helt bort att han är en genial låtskrivare! Dessutom kan det ju gå lite hur som helst när Pete är i stan, och det är ju alltid roligt.

4.Blisterhead, streetpunkarna från skövde/falköping som numera är göteborgare nästan allihopa, firar tio år som band. Den 26 september blir det konsert på henriksberg och det utlovas en massa roliga gäster. De galnaste sakerna händer alltid när Blisterhead är i krokarna, som senast de besökte Ryssland och fick gå av scenen på grund av ett bombattentat. Med andra ord har den här kvällen förutsättningar för att bli en riktigt fin kväll.

5. I min sista punkt på listan vill jag ta upp två band/artister som jag tycker borde släppa skivor snart. Jag kallar därför denna punkt nummer fem för "skivor jag väntar på men inte har en aning om när de kommer". Första bandet är göteborgsbandet Graveyard. Det börjar väl bli dags att släppa uppföljaren till deras lysande självbetitlade debutalbum?? Ska bli mycket spännande att höra vad 70tals rockarna lyckats åstakomma.Andra artisten jag längtar efter en skiva med är göteborgstjejen "Hajen", Amanda Bergman. Nu har hon gjort en massa grymma spelningar runt om i Sverige, senast en lysande i Annedalskyrkan på Way Out West. Det finns några låtar både på hennes myspace och på spotify som är klockrena och hon sjunger som en gud. Men när kommer skivan?

Inga kommentarer: