tisdag 29 september 2009

Höstens musikhändelser om elektro i olika former

Idag listar dj'n Technicolors sina musikhändelser. Sällan har jag hört någon prata så engagerat om Chicagohouse och olika skilnnader på elektronisk musik, även om jag har noll koll så blir jag intresserad när någon så uppenbart älskar sin favoritgenre. Såhär beskriver han själv sin musikaliska värld

Technicolors musikaliska värld kretsar kring dansmusikens rötter - disco, electro och Chicago house. Med bl.a klubben Midnight Express och som medlem i Databahn crew har han spridit maskinfunk, smiskdisco och svettig jackin' till stadens alla Mensch-maschiner sedan 2004.

1. Traxx - Faith LP (Nation)
Jakbeatens framfart får ytterligare förstärkning i form av dess förgrundsgestalts första fullängdare på egna bolaget Nation. I synnerhet spåret "XTC 4 love" lovar själfull jackin' house på dansgolvet. Albumet pressas i 500 ex, och ingen repress på denna, så skynda.
Endagsfestivalen på Stubnitz tre dansgolv i Amsterdam kommer att vara samlingspunkten för Europas alla vänner av den holländska elektroscenen. Liveakter och DJ:s hela natten lång, med Legowelt, Rude 66, Bankgok Impact, DJ Overdose & DJ Technician, TLR m.fl.
Legowelt har som vanligt en massa nya släpp på gång, under diverse alias. Gladaste nyheten är att de två senaste Salamandostolvorna "Follow The Messiah" och "The World To Come" som tidigare bara funnits för digital nedladning äntligen når Bunkers skivpressar i oktober.
4. Zerkalo - Stoi Storoni Zerkala pt.1 & 2 (Clone)
Legenden Gerald Donald (Drexciya, Dopplereffekt, Japanese Telecom etc) är tillbaka med ytterligare ett nytt projekt. Tillsammans med sångerskan Viktoria Lucas släpper han under namnet Zerkalo mörk elektronik med sovjetiska förtecken. Två tolvor släpper de samtidigt, men som vanligt kommer de väl att vara slut innan månaden är över.
Vi har väntat på denna i över ett år nu, och nu verkar det äntligen bli av. 240 Interceptor står för musiken, Luke Eargoggle står för texten, och sonen Elliot står för sången i denna synthdänga som blivit en modern klassiker i den Göteborgska elektrovärlden redan innan den släppts.

Inga kommentarer: