onsdag 9 september 2009

Tobias ger er höstens ganska elektroniska musikhändelser. Hurra, hurra!

Tobias Eliasson är mannen bakom förlaget Man av skugga. Han skriver även för Release Music Magazine och brukar synas i alla sammanhang som involverar elektronisk musik. Varannan tisdag kan man gå till hans nya klubb Basildon, där man kan dansa till synthpop, new romantic och electro. Kan det bli bättre? Nej, nej, nej - det kan det inte!
Här listar Tobias höstens hetaste musikhändelser:

1. Universal Poplab och Göteborgs Symfoniker
Sveriges bästa popband slår ihop sig med sveriges bästa symfoniorkester, bådar för en kväll som kan gå till historien. Stenhammarsalen is the place to be den 4 december.

2. Kraftwerks återutgivningar
De stela tyskarna som skapar osannolikt svängig musik ger ut alla album i en maffig box som släpps den 7 oktober. De är remastrade och ska låta bättre än någonsin. Ett måste i varje skivsamling.

3. Markus Krunegård släpper två plattor
Det bästa som har hänt svensk musik sedan Kent, nämligen Markus Krunegård släpper inte ett utan två nya album den 14 oktober. Jag upptäckte hans storhet allt för sent, men nu kan jag inte sluta lyssna.

4. The Station på Jazzhuset
Tobbe och Tony, männen som skapade Romo Night, synthklubben som var mitt andra hem i sju år har startat igång en ny klubb. The Station heter den och kör varje lönelördag på Jazzhuset. Premiärkvällen kändes som en riktigt intensiv fest i någons vardagsrum och jag misstänker att detta bara är början.

5. Sinner's Day i Belgien
Den 1 november arrangeras en endagsfestival i Belgien där artister som The Human League, Gary Numan, Front 242 och The Neon Judgement ska spela. Dessutom ska världens coolaste basist, Peter Hook, vara DJ. Belgisk öl och bra musik kan bara bli succé.

Inga kommentarer: