fredag 11 september 2009

Loka Kanarp är otroligt intellektuell

Loka Kanarp kommer i dagarna med sitt nya album Pärlor och Patroner som är en samling med 60 historiska kvinnoporträtt. En närmare recension av den får ni så fort jag har lyckats lägga mina tentakler på den. Som ett litet smakprov kan ni läsa om drottning Kristina här.
Hennes (alltså Lokas, inte drottning Kristinas) förra album
Till mina vänner och ovänner är ett fantastiskt album om en ung kvinna och hennes relationer. Loka Kanarp lyckas förmedla känslan i relationerna, i ensamheten på ett grymt sätt med hög igenkänningsfaktor. Dessutom har hon en snygg teckningsstil med, och det här trodde jag aldrig att jag skulle skriva, med underbar bildkomposition. Det är liksom lite som foton. Dessutom kan man lovebomba henne för att hon har haft den goda smaken att svara på våra intellektuella frågor. Här kommer dom svaren!

1. Vilken är den bästa bok du har läst?
Min favoritbok of all times är Glaskupan av Sylvia Plath. Språket, cynismen, igenkänningsfaktorn och feminismen, är bara några av sakerna jag älskar med boken.
2. Vilken är den bästa skivan du vet?
Jag lyssnar inte så mycket på skivor men min favoritlåt är Wishful Thinking med Pulp från deras första album It. Jag har varit kär i Jarvis Cocker sen jag gick i sjuan. För varje år blir jag snyggare och han blir fulare (hoppas han inte kan svenska). Hela skivan är bra.
3. Vilken är den bästa filmen du vet?
Legally Blonde. Den får mig alltid på bra humör.
4. Vilken är din värsta läsupplevelse?
Jag tycker det värsta är när böcker som utropats till klassiker visar sig vara riktigt dåliga. Pesten av Albert Camus är typexemplet på detta.
5. Om du var en bok, vilken bok skulle du då vara?
Idioten av Fjodor Dostojevskij.

2 kommentarer:

Elin sa...

Har man läst bättre svar på våra frågor än Lokas? Svar: Nej.

Anonym sa...

Jag är också djup imponerad.

"Jag har varit kär i Jarvis Cocker sen jag gick i sjuan. För varje år blir jag snyggare och han blir fulare (hoppas han inte kan svenska)." Bästa citatet 2009!