torsdag 3 september 2009

Högsbo biblioteks resident DJ:s Honken och Petit presenterar musikhösten 2009

Alla minns väl det fantastiska TÅRTKALASET som gick avstapeln på Högsbo bibliotek i våras? Det fanns tårtor, bibliotekarier i Star Trek-uniformer, dans och DJ:s som spelade fantastisk musik. Två av dessa DJ:s var Honken och Petit, som återvänder till Högsbo bibliotek den 17 oktober. Då blir det återgigen festligheter på biblioteket - Afternoon tea med livemusik, rostat bröd och annat spex. Och DJ:s som vänder plattor. Mer info om detta kommer, provlyssna på banden så länge! Jag Andra kommer hit ändå från Borås och spelar finstämd musik med och stämsång, flöjt och hela grejen. Alison kommer också och spelar rivig och svängig elektronisk musik.

DJ Honken är egentligen Henrik Edberg som inte bara gillar Högsbo bibliotek, utan även fotboll, kan en massa om öl och läser imponerande intellektuella böcker.
1. 1/10 Malcolm Middleton på Parken, Vasagatan
Lika delar cynism, självhat, humor och klassiskt låtskrivande. Allt framfört på bred Falkirk-dialekt. En antites till glättiga melodifestivaler, Skarafinansierade talangtävlingar och förhatliga dansbandskamper.

2. 1/10 Gaisklackens obligatoriska ramsa "Vi är inte IFK" framförd från Gamla Ullevis bortasektion i derbyt mot IFK Göteborg. Lite fyndigare, lite smartare och lite mer välljudande än de blåvitas "Hata GAIS (hopp-hopp-hopp)".
3. 7/9 Prefab Sprout – Let’s Change the World with Music (cd)
Den skulle egentligen givits ut 1993. Men det är förhoppningsvis så att världen är mer redo att låta sig ändras av musik nu när man inte längre tror att allt som behövs är ett slarvigt anlagt skägg, en fleeceskjorta och ett par ackord man lärt sig på väg upp på scenen, eller – vänta – det kanske är precis det som behövs. Only Paddy will tell.
4. 2/9 Theodor Jensen- Tough Love (cd)
Hoppas att indieeuforin och det manierade uttrycket är begravda. Hösten 2009 låter sakralt, innerligt och snällt, förhoppningsvis gör Theodors debutskiva i eget namn det också.
5. Monorail Music (skivaffär, restaurant, bar, kafé)
En weekendresa till Glasgow med Ryanair är en perfekt höstaktivitet. Ett besök hos Monorail är i så fall obligatoriskt för den musikintresserade. Här kan dricka ekologisk öl och äta vegetariskt, men framförallt bäddra i skivbackar vars utbud karaktäriseras av en anmärkningsvärd fingertoppskänsla och, med lite tur, se en gratisspelning med någon intressant up-and-coming-artist.
DJ Petit är egentligen Erik Norinder som gillar bibliotek så mycket att han är utbildad bibliotekarie. Han ägnar dagarna åt att åka land och rike runt för att kränga saker till bibliotek, gillar Judas Priest och har precis blivit pappa för andra gången.
1. Prefab Sprout - Let's Change The World With Music. Geniet Paddy McAloon släpper äntligen albumet som refuserades för 17 år sedan. Chic, Prince, Jimmy Webb, Sondheim - allt på en gång.
2. Liam Hayes and Plush - Bright Penny. Vit soul när den är som bäst, som ett nytt Hall & Oates.
3. Los Lobos - Los Lobos goes Disney. Deras djungelboktolkning är ju legendarisk, här tolkar de låtar från Toy Story, 101 Dalmatiner, Robin Hood och Snövit och de sju dvärgarna.
4. Brookville - Broken Lights. En vuxen och välrattad skiva från Ivy-grundaren Andy Chase. Bland annat bjuder Andy på en finstämd tolkning av Go-Betweens "Haunted House".
5. David Sylvian - Manafon. Ja, det finns risk för svidande magplask när David Sylvian bjuder in Evan Parker och Christian Fennesz till improvisation i studion. Men det kan också bli väldigt bra. Kanske möjligtvis.

Inga kommentarer: