måndag 23 november 2009

Elin och Siska presenterar 00-talet. Idag bästa musiken.

Ja, men man ska ju göra listor när det närmar sig ett nytt år, så denna veckan får ni våra listor på bra grejer från 00-talet. Och dåliga grejer. Idag blir det bra musik som vi inte har tänkt ihjäl oss för att komma på och som vi tycker är bra, kanske inte ni.

Håkan Hellström är helt omöjligt att inte ha med på en bästalista från 2000-talet. Håkan är världens bästa liveartist, med en otroligt närvaro och känsla. Det är ett förfärligt tjat om att Håkan inte skulle sjunga så bra, men hallå – jag har lyssnat på en massa synthmusik och där kan ingen sjunga, inget konstigt med det. Lyssna igen på Känn ingen sorg för mig Göteborg. Man lyssnar för sällan på Håkan.
/ElinJag är hysteriskt svag för känsliga män som sjunger fint så det gör lite ont i en. Bon Iver spelade sig med sin spröda och väldigt fina musik om lite fina och sorgliga saker rakt in i hjärtat på mig. Fint, alltså. Lyssna på For Emma. Det är fint.
/ElinGöteborg är ju väldigt 00-tal. Det var ju då jag flyttade hit. Men även om man inte hade den goda smaken att flytta till Sveriges framsida så gjorde nog Göteborg rätt mycket intryck under 00-talet. För att fatta vad jag menar och för att jag ska slippa namedroppa ihjäl mig får ni lyssna på It pays to belong med Embassy
/Siska

Alltså, jag vet att den här bloggen ska vara lite lättillgänglig men ORKA!!! För mig var 00-talet väldigt mycket neo-käng, eller symfonicrust som min vän Johanna benämner det. Strunt samma, bra var det i alla fall och snygga loggor hade banden. Dessutom så startade ett av dom största neo-kängbanden Tragedy år 2000. Knappast en slump. Tragedy är absurt teatraliska och deppiga. Det är vinande vindar, ångest och hej och hå. Här kan ni höra den svängiga dängan Point of no return. Den avslutas med det lite halvnegativa they won’t have to burn the books when no one reads them anyway
/Siska

2001 kom en skiva som jag inte lyssnade ett dugg på, The Cold Vein med Cannibal ox. Det började jag istället göra under den sista halvan av 00-talet och uj vad bra det är. Rymden, skrapigt, lite deppigt och konstiga rim. Dessutom är det robotar på skivomslaget. Hur som så tycker jag att det är väldigt 00-tal och framförallt himlarns bra. Därför får ni höra Atom! Lyckliga ni!
/SiskaVilka låtar är mest 00-tal för dig?

1 kommentar:

Sara BE sa...

Hjälp vad svårt ... Men electronican måste väl ha varit 00-talets stora grej? Och årtiondet då r'n'b:n/hiphopen mejade ner allt motstånd hos kidsen.