onsdag 25 november 2009

Julkalender på nätet!

Författare, serietecknare, bokbloggare, bibliotekarier och helt vanliga och ovanliga människor tipsar, visar sina alster och spexar på Högsbo och Hisingens biblioteks blogg!

Förra året lanserade vi biblioteksvärldens bästa uppfinning sen lånekortet, en interaktiv julkalender på Högsbo och Hisingens biblioteks blogg. Varje dag tipsade Elin Nord och Siska Humlesjö, Högsbo biblioteks spexigaste bibliotekarier, om skivor, böcker och filmer. Mycket har hänt sen dess och i år lanserar julkalendern med modifikiation.

Vi har bjudit in favoritförfattare, favoritserietecknare, stammisar, filmare och alla som vill till att få egna luckor i kalendern. Varje dag fram till jul kommer en eller flera, kända och okända, publicera luckor på vår blogg. Man kan också delta i Facebookevenemanget och få luckorna som mail.

Vi vill genom detta visa upp de fantastiska och kreativa människorna som skapar och skriver om en massa bra kultur. Detta då vi anser att det är ett av bibliotekens syften att väcka intresse och samtal om kultur! Vi vill också visa på biblioteket som en fantastisk resurs fylld av intellektuella och mindre intellektuella smällkarameller.

DET KAN BLI HUR BRA SOM HELST!!!

Bland de medverkande kommer ni finna:

Elin och Siska
Bokhoror
Bibliotekarier
DJ's
Serietecknare
Författare
Musiker
Låntagare
Läsare
Lyssnare
Bloggare
Elin Nord (från Högsbo bibliotek) och Siska Humlesjö (från Hisingens bibliotek)
Och en massa fler!

2 kommentarer:

Katrin sa...

Det här slår de billiga chokladkalendrarna med hästlängder! Jag längtar!

Sara BE sa...

Ja vad kul det ska bli!