tisdag 3 november 2009

Känn ingen sorg för oss Göteborg

Hej Göteborg! Vi älskar dig och tycker du är den finaste staden som finns. Därför ägnar vi resten av veckan på bloggen åt dig. Vi vill att alla ska förstå hur fin du är, så veckans lista handlar om dig, Göteborg.

Fina böcker om Göteborg:

Om man vill lära känna den fantastiska staden Göteborg lite mer så finns det inget bättre sätt än att ta med sig en av Stadsmuseets stadsvandringsguideböcker (långt ord) i handen och ge sig ut och promenera. Fyra böcker har kommit i serien: Upptäck Angered, Upptäck Hisingen, Upptäck Nordost och Upptäck Västra Frölunda. Ett perfekt sätt att lära känna Göteborg och Göteborgs historia på.

Om man inte har tröttnat på att promenera efter att ha stadsvandrat, så kan man ta Göteborgarnas promenadguide av Anders Hilmersson i handen och ge sig ut igen. Här får man en massa förslag på fina promenadområden i Göteborgsområdet. Titta på den här bloggen där några Göteborgare promenerar efter dessa tips.

Jag är förskräckligt svag för fotoböcker med bilder från förr, jag skyller det på mina 40 poäng etnologi som jag läste i mitten av nittiotalet. Bilden av Göteborg 1 & 2 av Robert Garellick är två underbart fina böcker med massor av gamla foton som ger en fin bild av Göteborgs historia.

Två bra ställen i Göteborg att läsa böckerna på:

Valfri spårvagn
Att läsa när man åker spårvagn är det bästa och eftersom det ofta tar ganska lång tid att åka spårvagn så hinner man läsa ganska mycket. Det är bra.


Valfri båt till södra skärgården
Att sitta ute på däck på en båt i solsken, känna lukten av salt hav, se segelbåtar och höra måsar. Jag älskar det. Bästa lässtället!

Fler fina tips på läsställen i Göteborg från ni av stadsvandringsguiden Einar Hansson lite längre fram i veckan.

Vilka Göteborgsfavvisar har du?

1 kommentar:

Carl W. sa...

En fotobok man inte får missa är Håwis Göteborg som ger ett urval av Lennart Håwis underbara fotografier från efterkrigstiden tillsammans med välinitierade texter av Göteborgskännaren Sören Skarback. Tyvärr är boken out-of-print, men den förtjänar verkligen en ny upplaga.