torsdag 3 september 2009

Litterära samtal med Elin och Siska 25

I tisdags hade vi en No-Google-day här på biblioteket och Elin och Siska googlade inte på hela dagen. Det var inte för att vi inte gillar att googla, utan för att vi ville visa att det finns andra sätt att hitta information på, ni vet lite old-school referensarbete. I veckans filmer får ni en fascinerande inblick i Elin och Siskas vardagsliv som yrkesverksamma bibliotekarier. Vi berättar om våra bästa böcker som vi använder i vår ytterst avancerade profession.Siska älskar att katalogisera och älskar således Katalogiseringsregler för svenska bibliotek, aka KRS, och Klassifikationssystem för svenska bibliotek.

Elin är inte ett dugg 2.0 och dissar det där med att kolla grejer på nätet. Hon gillar att ha böcker att bläddra i och bläddrar ofta i Fortsättningsarbeten och Mord i ordning.

2 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Era små filmer är det bästa med bloggen. Ni kan prata på ett underhållande sätt om saker som jag är komplett ointresserad om. Och många gånger är jag lika ointresserad av det ni pratat om efteråt. Men filmerna är roliga.

Sara sa...

Siska har en väldigt professionell frisyr, tycker jag.