onsdag 23 december 2009

23 december: Hanna P/Karin Bolin-Derne

23 december: Hanna P

Hanna P
är serietecknare och illustratör, en del av ateljesällskapet Världens Ende och av seriekollektivet Polly Darton. Inte illa. Dessutom kan man hitta hennes serier i Galago och i diverse flashiga publikationer i olika delar av världen (typ Kanada! Woho!). Serien som är dagens lucka har man tidigare kunnat hitta i fanzinet Deliriumkatten. Kicka på serien för att se den bättre.23 december: Karin Bolin-Derne

Karin Bolin Derne
är ett biblioteksfan och sångerska i poppiga och svängiga Alison, som ni minns från vårt Afternoon tea. Snart snart släpper dom sin första skiva. Hurra!


Karins spellista

Spellistan heter Holiday Emotions och berättar en story där många av de känslor som dyker upp vid jul och nyår finns representerade. Oavsett om det är längtan, glädje, lugn, melankoli, trötthet, förälskelse, sorg, kåthet, ånger, tokfnatt, rädsla eller bara brutalmycket dans i benen. Jag har valt låtar och artister som jag helt enkelt tycker är vansinnigt bra och blandat med låtar och artister som jag tycker är vansinnigt bra och som dessutom råkade komma under 2009. Som fantastiska albumet Love Is Not Pop från El Perro Del Mar, Editors underbara Papillon och Kent och deras Röd. Och Fibes Oh Fibes tillsammans med Kim Wild såklart!

Listan är gjord för att lyssnas rätt upp och ner, i den ordning låtarna ligger. Den är gjord för att bölja i tempo och i känslolägen, utan allt för jobbiga och tvära känslokast. Fimpa alltså Shuffle-inställningen i Spotify. Fast egna galna experiment med låtordningen kan säkert ge brillianta resultat! Och berätta en helt annan story!

Jag har gjort en Hitchcock och lagt vårt band i en liten roll i låtlistan också. Jag ville ha en låt som band ihop berättelsen på slutet och eftersom jag vet väldigt väl vad Okey handlar om råkar den passa in bra i historien.

Hoppas Holiday Emotions ska vara en trigger, en terapeut, en trallalalalakompis och att den berättar just det där du såväl behöver höra de här dagarna.

1 kommentar:

Mike the Bike sa...

Det var en fin och ruskig novell, samt en fin och lite tragisk strip...