måndag 14 december 2009

Mystiska böcker i radion

Den här veckan är Elin och jag överallt. Nästan. Eller vi är i radion två gånger. Idag pratade jag om mysterieböcker i P4 Göteborg. Missade du det kan du lyssna igen här
På torsdag runt 11 kan du höra oss i Musikhjälpen där vi idkar välgörenhet genom att prata om böcker som författare och förlag har skänkt. Böckerna kan man köpa sen i Bältespännarparken och alla pengarna går till malariabekämpning. Kan det bli bättre!?

Böckerna jag pratade om idag var

Agnes Cecilia av Maria Gripe
Nora flyttar med sina fosterföräldrar och deras son Dan till en märklig lägenhet. Nora hör steg som ingen annan hör, i i några förtapetserade skåp hittar hon en klocka som börjar gå baklänges och det börjar komma märkliga telefonsamtal till henne. Vem är det som försöker säga något till henne? Och vad är det som har hänt i lägenheten? Läskigt, mystiskt, sorgligt och jättebra!

Patient 67 av Dennis Lehane
Teddy Daniels är polis och skickas ut till Shutter island. En mycket farlig kvinna har rymt från öns mentalsjukhus. Personalen verkar märkligt oengagerad och ingen bryr sig nämnvärt om att en barnamörderska tagit sig ut från en övervakad och låst cell. Ingen är den man tror i den här superspännande och rätt så läskiga boken.

Utan ett ord av Lynwood Barclay
14-åriga Cynthia vaknar efter en fylla upp i ett tomt hus. Hennes föräldrar och bror är borta. 25 år senare tas familjens försvinnande upp i ett tv-program om olösta brott. Det börjar komma märkliga telefonsamtal till Cynthia och efter ett inbrott ligger hennes pappas hatt på köksbordet. Smart och obehagligt!

Inga kommentarer: