söndag 6 december 2009

6 december: Liv Strömquist/Anna Winberg knows good book

Liv Strömquist behöver väl ingen närmare presentation men hon får en ändå. Första gången jag träffade på henne var i det underbara fanzinet Rikedomen som lånades ut till alla jag kände. Numera syns hon som tur är överallt med sina satiriska och fantastiskt roliga serier. Till julkalendern bjuder hon på en bild från sin kalender för 2010. Månadens manshora:


Anna Winberg har den finfina bokbloggen Anna Winberg Knows Good Books Inte nog med att hon har bra koll på böcker, hon skriver även en hel del om hur böckerna ser ut, om omslag och design och dessutom hur snygg man ser ut när man läser, bra och roligt tycker vi! Dessutom har hon också en julkalender men den ska hon få berätta om själv:

När jag var liten (oh, well, fortfarande) älskade jag julkalendern över allt annat. I TV. I radio. Med choklad. Utan choklad. Med glitter. Med paket. Utan paket. Liten. Stor. Ja, ni fattar. Under ett par år brukade jag till och med gå upp tidigt, sätt mig i min favoritstol, tända ett ljus och läsa ett kapitel i Julmysteriet (som är upplagd som en julkalender, där man kan läsa ett kapitel varje dag) varje morgon innan jag gick till skolan. Jag vet att det låter som något ur Lilla huset på pärien (Laura Ingalls Wilder var min gud när jag var yngre), men det är sjukt nog sant. Ja, jag var en jävligt pretto unge. Det är dock fortfarande en av mina favoritböcker. Kanske beroende på att jag i princip kan den utantill som en följd av min adventskalenderhets. Oh, well. Nu nöjer jag mig med att ha en egen bloggjulkalender istället (som - typ - alla andra; men min är nummer ett). I två år har jag julkalendrat här och här, men i år blir det ett annorlunda upplägg när jag tar hjälp av 24 av de smartaste och mest belästa kvinnorna och flickorna jag känner - under tjugofyra dagar ger de dig sitt bästa boktips.

/ Anna W
www.ilovepocket.blogspot.com