tisdag 8 december 2009

8 december: Fredrik Strage/Annika Ivarsson

Fredrik Strage är inte bara journalist, recensent, aktuell med boken Text som jag gillade supermycket och sånt där mediaaktigt, han är också himla snäll som har gett oss en lucka (gud vad mycket snälla människor det finns!).

Min lucka är ett litterärt Youtubeklipp. Författaren Per Hagman intervjuas på Hultsfredsfestivalen 1994. Programledarna ställer totalt meningslösa frågor och tävlar om vem som har på sig den gräsligaste nittiotalsvästen. Per Hagman svarar artigt, uttrycker sin kärlek till technoartisten Moby och liknar mer än någonsin den svenska litteraturens svar på David Sylvian. Hans blonda page tycks leva ett helt eget liv. Kanske är det den som välter ut en öl sekunderna innan kameran börjar rulla? I maj nästa år ger Per Hagman ut sin första roman på sex år. ”Vänner för livet” ska bland annat handla om hästkapplöpningar, franska rivieran och raggarlegenden Eddie Meduza. Det här klippet gör väntan lite lättare att uthärda.

Annika Ivarsson är manusförfattare och hennes fina film Min bästa vän blev jag alldeles bölig av när den visades på SVT, för att den var så himla bra såklart. Hon har låtit oss lägga upp hennes nya film Världens sämsta hästtjej och det var verkligen fantastiskt snällt för den här korta filmen är alldeles, alldeles underbar! SE DEN!

Världens sämsta hästtjej from Pikosekunder on Vimeo.

7 kommentarer:

Katrin sa...

Vilken otroligt vacker film Annika gjort. Jag blir alldeles rörd!

Jonna sa...

Åh Annika! Detta visste jag inte om dig, jag som är världens bästa hästtjej. Ta allergitabletter och häng med till stallet på fredag (man får fika efteråt)!

Ang Fredriks klipp undrar jag om inte programledarna (vilka är dom? Känner vagt igen mannen) är mer berusade än Hagman själv. Helt osynkade o flummiga!

Karin. E sa...

Man undrar varför fick de för sig att intervjua Hagman, de har ju inget att fråga honom om.

Annika Ivarsson sa...

Wow, om jag får hänga med världens bästa hästtjej till stallet blir jag överlycklig! (och antagligen rätt allergisk)

Programledarna heter Pernilla Månsson Colt och Per Dahlberg. De ledde ett ungdomsprogram då som hette PM (gjordes i Växjö som all SVT:s ungdomsteve på den tiden).

Roligt att du gillade filmen Katrin. Jag är så glad för att få vara med i Elins och Siskas julkalender. Får man hälsa till mamma?

Elin sa...

Fantastisk film, Annika!

Annika sa...

Rättelse: Jag har blivit tipsat om att det inte är Pernilla Månsson utan Gila Bergqvist.

Sara BE sa...

Jättefin film!