tisdag 15 december 2009

Out of the light, like a star like a hero

Att Siska gillar superhjältar blir väl ingen särskilt förvånad över. Hon är ju supercool och har dessutom varit med i Fantomenklubben när hon var lite yngre. Elin gillar hjältar och tycker att årets julkalender är hur bra som helst (superhjältar och Rymden!). Dessutom har du chansen att bli en riktigt superhjälte och rädda världen från malaria genom att ge ditt bidrag till Musikhjälpen. Vi finns på plats på torsdag!


Två bra serier med superhjältar
Daredevil som serie är betydligt bättre än den extremt lökiga filmen med Ben Affleck. Själva premisserna med Daredevil är ju fantastiska, blind kille lär sig slåss och är sanslöst duktig på det. I Frank Millers variant är Daredevil är det dessutom superdeppigt, det gillar jag! Superhjältar ska vara deprimerade och utan livsgnista, annars är det liksom inte så kul. Dessutom är ju Elektra med, och hon är ju fantastisk på alla sätt och vis.


Jag har trots det Elin skrivit i inledningen till inlägget ganska svårt för dom traditionella superhjäteserierna. JLA (justice league of America) med Batman, Stålmannen, Wonderwoman etc är liksom lite väl för mig. Dock inte i Grant Morrisons album Final crisis. Här går det åt helvete för superhjältarna! Med råge! HURRA! Det är ångest och död i massor. Grant Morrison är som vanligt underbart flippad.Ovan nämnda Grant Morrison är en av världens bästa serieskapare (tycker jag). När han tog över gamla serien Doom patrol blev det såklart F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T!!!! Superhjältegänget Doom patrol består bl.a. av en deprimerad robotman, en kvinna med multipel personlighet och ett barn som utsats för radioaktiv strålning. Bland skrukarna hittar man gudar med hybris, en superpedant insvept i ett dammfritt tält, superhjälten som har alla superhjältekrafter du aldrig har tänkt på och dadaister. Seriöst, det här är nog det bästa i superhjälteväg man kan hitta. Förutom Morrisons egna serie som jag pratar om i det litterära samtalet på torsdag.

Två bra filmer med superhjältar

Blade är kanske inte en superhjältefilm, eller? Nu får den vara det. Självaste Blade är varken människa eller vampyr utan en daywalker, halvvampyren som kan vara i solen men som gjort det till sitt kall att stejka vampyrer dagarna och nätterna i ända. Jag är barnsligt förtjust i Blade. Jag har nog sett första filmen 10 gånger och fann en av mina bästa vänner genom vårt gemensamma intresse för Wesley Snipes iklädd skinnrock.X-men
Jag är sorgligt oinsatt i alla superhjältar hit och dit, men jag gillar X-men av två anledningar. Som Star Trek-nörd blir jag alldeles lycklig som ett litet barn när jag ser Patrick Stewarts (Kapten Picard!!) bankpolerade hjässa och dessutom är Wolverine alldeles hårig och alldeles sexig. Ja, och så handlar det om några snälla mutanter som har övermänskliga förmågor som räddar världen från några mutanter som är elaka. Och det är ju bra.


Vilka är era superhjältsfavoriter?

6 kommentarer:

blå måndag sa...

Enligt ryktena kommer nästa Daredevilfilm baseras just på Millers serier, så förhoppningsvis blir den bra mycket mindre lökig. Även om Hollywood säkert kommer sabba i vanlig ordning kan den nog bli OK ändå!

Högsbo och Hisingens bibliotek sa...

MEN HURRA!!! Dagens bästa filmnyheten idag.
/Siska

Pål Eggert sa...

Daredevil av Miller och Doompatrol är rent mästerliga serier. Morrisson är överhuvudtaget ofta ett säkert kort, även om jag inte läst Final Crisis. Allt han gör är inte lika bra, men det är sällan dåligt.

Sara BE sa...

De tre B:na: Buffy, Blade & Batman.

Docteur Flo sa...

Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth av Grant Morrisson/ dave mckean! Best. Batman. Ever!

blå måndag sa...

Länge sedan jag läste 'Born again' av Miller, och var på morsans vind tidningarna kan tänkas ligga har jag ingen aning om. Kanske något för biblioteket? ^_^